Средният приход от абонат (ARPU) и средният приход от фиксирана

...
Средният приход от абонат (ARPU) и средният приход от фиксирана
Коментари Харесай

А1 отчита стабилен ръст на всички основни показатели през втората четвърт на 2019 г.

Средният доход от клиент (ARPU) и междинният доход от закрепена линия (ARPL) порастват надлежно с 8,2% до 5,6 евро и с 5,3% до 13,2 евро

А1 продължава да бележи растеж във финансовите си индикатори и през второто тримесечие на 2019 година, като резервира позитивната наклонност от последните три години. Приходите от мобилни и закрепени услуги се усилват със 7,5% до 93,4 млн. евро по отношение на същия интервал за 2018 година, а общите доходи порастват с 4% и доближават 115,4 млн. евро. Печалбата преди налози, такси, лихви и обезценка (EBITDA) възлиза на 45,1 млн. евро, регистрирайки растеж от 9,3% на годишна база.

Ръстът на приходите от услуги се дължи главно на закрепения бизнес, който пораства с 14,4% до 28,9 млн. евро. Основните аргументи за това са огромният брой ICT планове за бизнес клиенти, откриването на нов високотехнологичен дейта център на A1 в София и осъществените IoT планове в български общини и огромни компании. А1 продължава да генерира високи доходи и от нарасналото качество на телевизионното наличие и от каналите MAX Sport.

В резултат на тези старания междинният доход от закрепена линия (ARPL) продължава да бележи растеж на годишна база – с 5,6% до 13,2 евро, а броят на клиентите на закрепени услуги се усилва с 2,5% до 1,040,500 евро.

Мобилният бизнес също резервира позитивния тренд с растеж от 4,6% до 64,5 млн. евро с помощта на нараствания брой на бизнес клиентите и нарасналите старания за опазване на клиенти на частния сегмент посредством специфични пакетни предложения. Стабилните резултати на мобилните услуги в бизнеса и при крайните клиенти резултира в растеж на междинния доход от клиент (ARPU) от 8,2% до 5,6 евро.
 А1 регистрира постоянен растеж на всички съществени индикатори през втората четвърт на 2019 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР