Средният наем за апартамент в Манхатън вече е колосалните 4150

...
Средният наем за апартамент в Манхатън вече е колосалните 4150
Коментари Харесай

Наемите на жилища в Манхатън достигнаха рекорд за пореден месец

Средният наем за апартамент в Манхатън към този момент е колосалните 4150 $ на месец през юли, което е скок с 29% по отношение на миналата година, съгласно месечен отчет на брокерската компания Douglas Elliman и Miller Samuel Real Estate Appraisers and Consultants. Ръстът е 2,5%, по отношение на юни.

Средният наем, който мина прага от 5000 $ на месец през юли, също доближи връх от 5113 $ на месец.

Нещо повече - чака се наемите да се покачат още повече през август, който бележи последния месец от годишния пиков сезон за наеми, изясни Джонатан Милър, президент и основен изпълнителен шеф на Miller Samuel.

" Това ще продължи и през идващия месец, защото се чака по-голямото търсене да окаже напън върху цените ", сподели той.

Но какво се ще се случи след август? Пазарът на наеми в Манхатън може и да се охлади, само че не се чака жилищата да станат доста по-достъпни.
 Цените на жилищните наемите в Манхатън удариха нов връх
Цените на жилищните наемите в Манхатън удариха нов връх

Продължаващият ценови напън при наемите в Манхатън може да докара до по-висока инфлация през идващите месеци

Цените може да продължат да се повишават, само че не толкоз бързо, колкото в този момент, или наемите да се стабилизират и да останат на тези равнища.

" Много хора се надяват, че след пика през август ще има известно усъвършенстване в достъпността, само че единственият метод, по който виждам това да се случи, е, в случай че Фед нанесе на стопанската система повече вреди под формата на загуба на работни места. Това не е желан сюжет ", сподели Милър

Заради висока инфлация, Федералният запас нападателно покачва лихвените проценти, само че централната банка би трябвало да откри баланс: в случай че увеличи лихвените проценти прекалено много, това може да докара стопанската система в криза, евентуално стимулирайки съкращения и понижаване на броя на чиновниците.
 Снимка 564036
Източник:

Ако загубата на работни места стане забележителна, търсенето на жилища в Манхатън може да спадне, защото хората напущат града, което води до по-малък напън върху цените.

Все отново по-вероятният сюжет, съгласно Милър е, че наемателите могат да чакат високи наеми до края на годината, само че цените няма да се покачат толкоз бързо.

Лихвените проценти по ипотечните заеми се покачиха бързо от началото на тази година, като междинните лихвени проценти по 30-годишни ипотечни заеми с закрепен лихвен % се движеха от 3,22% през януари до 5,81% през юни, сред 5% и 5,5% през юли, съгласно Фреди Мак. Миналата седмица междинният лихвен % спадна едвам с 5% до 4,99%.

Повишаването на лихвите по ипотечните заеми направи закупуването на жилище недостъпно за доста купувачи, което докара до спомагателен напън върху пазара на наеми, вижда Милър.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР