Средната възраст на членовете на класацията на сп. Forbes на

...
Средната възраст на членовете на класацията на сп. Forbes на
Коментари Харесай

Forbes обяви кои са 14-те най-богати американци на възраст под 40 г.

Средната възраст на членовете на класацията на сп. Forbes на най-богатите американци е 67 година, или задоволително висока за пенсиониране.

Има 14 членове в тазгодишната ранглиста обаче, включително и четвъртият най-богат американец, които са на възраст под 40 година Десет от тях са бизнесмени, които са натрупали положението си сами, а четирима са наследили благосъстоянието си от своите фамилии.

Всичките 14 души са мъже. Най-младият милиардер в класацията на най-богатите американци е 27-годишния Еван Спигел, създател на Snapchat и основен изпълнителен шеф на компанията майка Snap.

При най-младите членове на Forbes 400 вероятността да не са приключили висшето си обучение е по-голяма - 28% от участниците в класацията на възраст под 40 година не са довършили висшето си обучение, спрямо едвам 11% от общата ранглиста.

Двама от тези млади милиардери са съквартирантите от Харвардския университет Марк Закърбърг и Дъстин Московиц, които са на по 33 година И двамата напущат университета след втората си година, с цел да се занимават напълно с Фейсбук.

Закърбърг е най-богатият член на Forbes 400 на възраст под 40 година Личното му положение се прави оценка на 71 милиарда $ и е по-голямо от това на всички останали под 40 година в класацията, взети дружно. Само на 33-годишна възраст, Закърбърг ръководи обществена медия, употребена от над една четвърт от популацията по света.

През декември 2015 година Закърбърг даде обещание приживе да подари 99% от акциите си на Фейсбук и сътвори фондацията Chan Zuckerberg Initiative, през която ще стане това.

Миналия месец той съобщи, че ще продаде до 75 млн. акции на Фейсбук (които в деня на изказването костваха към 12.8 милиарда долара) в идващите 18 месеца, с цел да финансира филантропските си инициативи.

Вторият най-богат американец на възраст под 40 години е съоснователят на Фейсбук Дъстин Московиц, който е единствено няколко дни по-малък от Закърбърг. През 2008 година Московиц напусна Фейсбук и основа софтуерната компания Asana, само че положението му в размер на 13.6 милиарда $ към момента се дължи главно на акции на Фейсбук.

Единственият нов член на класацията на възраст под 40 години е Риши Шах. Той стана милиардер, откакто през май неговият стартъп Outcome Health набра 600 млн. $, което отрежда пазарна оценка от 5 милиарда $ на компанията.
 View image on Twitter  View image on Twitter Най-младият член на класацията Forbes 400 - Еван Спигел, регистрира една бурна година. През 2017 година Snap реализира своето първично обществено предложение на акции, а положението на съоснователите Спигел и Боби Мърфи в началото скочи до 5.4 милиарда $, откакто акциите на компанията започнаха да се търгуват.

Цената на акциите на Snap обаче падна с близо 40% от IPO-то насам, а растежът в броя на потребителите понижа, откакто притежаваната от Фейсбук Instagram пусна сходни функционалности. През лятото Спигел се ожени за някогашния модел на Victoria's Secret Миранда Кер.
Със своите 13.2 милиарда $, наследникът на Wal-Mart Лукас Уолтън е най-младият на възраст под 40 години в класацията, който е наседил положението си. Той е внук на създателя на Wal-Mart Сам Уолтън и наследява каузи си в колоса в областта на търговията на дребно, откакто татко му Джон Уолтън умря в самолетна злополука през 2005 година

Броят на милиардерите в тазгодишната ранглиста, които са на възраст под 40 година, е същият като предходната година. Тази година Шах се причислява към класацията, само че пък наследникът на пивоварната империя Anheuser-Busch Алехандро Санто Доминго навърши 40 през миналата година.

Неговият брат Андрес Санто Доминго и неговият племенник Хулио Марио Санто Доминго III, които също са част от класацията, са към момента на възраст под 40 година

Ето и кои са 14-най млади милиардер в класацията на най-богатите американци:

1. Марк Закърбърг, 33 година

Състояние: 71 милиарда $

2. Дъстин Московиц, 33 година

Състояние: 13.6 милиарда $

3. Лукас Уолтън, 31 година

Състояние: 13.2 милиарда $

4. Скот Дънкан, 35 година

Състояние: 5.5 милиарда $

5. Андрес Санто Доминго, 39 година

Състояние: 4.8 милиарда $

6 Нейтън Блечарзик, 36 година

 View image on Twitter Състояние: 3.8 милиарда долара
7 Браян Чески, 36 година

Състояние: 3.8 милиарда $

8. Джо Гебия, 34 година

Състояние: 3.8 милиарда $

9. Риши Шах, 31 г .

Състояние: 3.6 милиарда $

10. Робърт Пера, 39 г .

Състояние: 3.2 милиарда $

11. Боби Мърфи, 29 г .

Състояние: 3.1 милиарда $

12. Еван Спигел, 27 г .

Състояние: 3.1 милиарда $

13. Шон Паркър, 37 г .

 View image on Twitter
Състояние: 2.6 милиарда $

14. Хулио Марио Санто Доминго III, 32 година

Състояние: 2.4 милиарда долара
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР