Средната цена на жилищата в САЩ пада с 3,3% на

...
Средната цена на жилищата в САЩ пада с 3,3% на
Коментари Харесай

Цените на жилищата в САЩ отбелязаха най-големия годишен спад от 11 години насам

Средната цена на жилищата в Съединени американски щати пада с 3,3% на годишна база през март. Това е най-големият годишен спад, който се следи от 2012 година до момента съгласно отчет на Redfin.

Един от главните проблеми на американския пазар е дефицитът в предлагането. Броят на новите жилища на пазара означи годишен спад, от над 23 на 100 през март до " най-ниското равнище, с изключение на от началото на пандемията ", съгласно отчета, представен от Mansion Global.

По данни на Realtor.com на пазара на парцели в страната липсват към 6,5 милиона нови еднофамилни къщи. Това е резултат от повече от десетилетие на " непълен градеж на домове, по отношение на повишаването на популацията ", съгласно портала за парцели. В интервала сред 2012 година и 2022 година в употреба са въведени 15,6 милиона нови жилища и са издигнати единствено 8,5 милиона еднофамилни къщи.
 Собствениците на жилища в Съединени американски щати са изгубили общо 2,3 трилиона $ от цената на парцелите си
Собствениците на жилища в Съединени американски щати са изгубили общо 2,3 трилиона $ от цената на парцелите си

Най-много спада цената на жилищата в Сан Франциско

Нито купувачите, нито продавачите са дейни. По-ниското предложение докара до по-малко продажби на жилища през март - спад от 22,3% на годишна база и в действителност спря спада на междинната цена на жилищата, на фона на дефицита на жилища, който предизвиква наддаването на някои пазари в Съединени американски щати.

Пазарът на недвижими парцели нормално се нажежава напролет, само че този сезон това не е по този начин. Според Redfin почти 55 000 съглашения за покупка на жилище са били анулирани през предишния месец.

" Тазгодишният сезон за закупуване на жилища е слаб ", декларира основният икономист на Redfin Дарил Феъруедър. " Обикновено по това време на годината виждаме тълпи от купувачи на жилища по това време на годината, което в този момент не се случва. "

След пика е цените на парцелите по време на пандемията в Съединени американски щати, в този момент пазарът е очевидец на внезапен спад в цените. Ако до преди единствено две-три години купувачите наддаваха, с цел да се доберат и купят стремежи парцел, то в този момент нещата се обърнаха.

Собствениците на жилища в цялата страна са изгубили общо 2,3 трилиона $ от цената на жилищата си, откогато мина пика през юни 2022 година, съгласно отчет на Redfin.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР