Днес е ден на почит към малкото останали български ветерани,

...
Днес е ден на почит към малкото останали български ветерани,
Коментари Харесай

Хората очакват в кампанията за изборите по-малко черен пиар и повече идеи, каза президентът Радев

„ Днес е ден на респект към дребното останали български ветерани, участници във Втората международна война, към хилядите българи, взели участие в тази война, към хилядите дали живота си за успеха над нацизма. Благодарение на техната всеотдайност се откри пътят към днешна мирна и обединена Европа. В Деня на Европа дано си пожелаем Европейски съюз, който още по-активно се ангажира и способства още по-ефективно за развиването на страните членки. Очаквам Европейски Съюз да се ангажира по-активно с одобряването на правилата на демокрацията и на спазването на човешките права, на правовата страна в страните от Западните Балкани, които обявиха своите упоритости за присъединение към Европейския съюз “, съобщи президентът Румен Радев.

Изрази очакване в идната акция за избори за Европейски парламент да се чуе изчерпателен спор за бъдещето на Европа.

„ Нека всеки, който претендира да съставлява България в Екологичен потенциал, да съобщи ясни позиции по какъв начин ще способства за напредъка на целия Европейски Съюз, само че и за отбраната на българските национални ползи във връзка с мащабите и скоростта на преход към зелена иконимика, преустановяване на войната сред Русия и Украйна “, добави президентът.

„ Това е сложна акция, само че дано акцията за народен парламент не заглушава дебата за Европа “, разясни Радев.

По думите му хората чакат по-малко черен пиар и повече хрумвания за бъдещето на страната.

Радев разяснява и изборите в прилежаща РСМ: „ По отношение на Северна Македония постоянно съм бил с открита позиция. Крайно време е, и то ще проличи доста скоро, дали новият президент и партията, която завоюва, ще проработят най-накрая за европейската вероятност на страната или ще поемат по друга посока. Винаги съм подкрепял европейската интеграция при съблюдаване на критериите и ценене правата на македонските българи, проверка на учебници и отбрана на българското завещание “, изясни президентът.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР