Средната цена на А95 падна през последните дни под 2.90

...
Средната цена на А95 падна през последните дни под 2.90
Коментари Харесай

Преди Коледа бензинът поевтинява до 2.70 лв., а дизелът - под 3 лв.

Средната цена на А95 падна през последните дни под 2.90 лева за литър, демонстрират данните от платформата Fuelo. Така най-масово продаваният бензин в петък се търгуваше приблизително за 2.87 лева като за последния месец той е поевтинял с 8 стотинки.

Дизелът остава безценен, само че цената му също леко върви надолу - с 5 ст. за месец до 3.30 лева на литър. По-чувствително поевтинява метанът - с 1.60 лева за от началото на ноември, и сега се продава за 3.31 лева за кг.

При тези цени потребителите получават отстъпка от 25 стотинки на литър. В сряда служебният кабинет гласоподава спомагателни 38 млн. лева за удължение използването на отстъпка от 25 ст. от литър гориво до края на декември.

" В идващите две седмици ще сме очевидци на още по-ниски цени. Цените на дизела чакаме да паднат под 3 лева на литър, а на бензина - под 2.70 лева ", предвижда Димитър Хаджидимитров от Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива. Така в интервала на Коледните празници и засилените пътувания по това време на годината, потребителите ще зареждат колите си на сензитивно по-ниски цени.

От Асоциацията на търговците и вносителите на горива показват, че в последните седмици се следи сериозен спад на интернационалните пазари на крайните артикули дизел и бензин с над 250 $ и това следва да се отрази на колонките у нас до 2-3 седмици. След към 10 дни спадът в котировките на суровия петрол ще се отрази и на цените на едро на най-големия производител на Балканите - бургаската рафинерия " Лукойл Нефтохим ", уточни Хаджидимитров. Според него цената на едро на бензина и дизела ще падне с към 15-16 стотинки.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР