Средната продължителност на живота в Япония е спаднала за първи

...
Средната продължителност на живота в Япония е спаднала за първи
Коментари Харесай

Падна средната продължителност на живот в Япония

Средната дълготрайност на живота в Япония е спаднала за първи път от 10 години през 2021 година, до момента в който страната се бори с пандемията от COVID-19. Това демонстрират данни на японското здравно министерство, съобщи организация Киодо, представена от Българска телеграфна агенция. Според числата продължителността на живота при дамите е била 87,57 години, което е с 0,14 години по-малко от миналата година, до момента в който продължителността при мъжете е намаляла с 0,09 години до 81,47 години.

Това е първият спад от 2011 година, когато мощно земетресение и цунами раздрусаха североизточна Япония, причинявайки радиоактивни приключвания в атомната централа „ Фукушима Даичи”, които взеха над 15 000 жертви, а десетки хора бяха в неопределеност.

Въпреки спада, Япония заема първо място във връзка с продължителността на живота на дамите, следвана от Южна Корея с 86,5 години и Сингапур с 85,9 години. Япония е на трето място при продължителността на живота на мъжете след Швейцария, където те живеят приблизително 81,6 години, и Норвегия, която е със междинна дълготрайност на живот при мъжете - 81,59 години.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР