Средна европейска класа“ също като Зелено движение“ напуснаха ПП-ДБ, а

...
Средна европейска класа“ също като Зелено движение“ напуснаха ПП-ДБ, а
Коментари Харесай

И „Средна европейска класа“ разочаровани от ПП-ДБ, стартират надпартийно обединение

„ Средна европейска класа “ също като „ Зелено придвижване “ напуснаха ПП-ДБ, а ръководителят им Константин Бачийски изясни пред Българска национална телевизия главната причина.

СЕК са поискали в съдружното съглашение с Политическа партия и Демократична България да бъде записано, че в идващия парламент няма да вършат взаимно ръководство с ГЕРБ и Движение за права и свободи. Това обаче не е било признато.

„ Г-н Кирил Петков се включи отдалечено в нашия изпълнителен съвет, в който се взимаше решение за сключване на съдружно съглашение и имаше условие от СЕК това категорично да бъде записано. Разбрахме, че не може да бъде дефинирано. Най-вероятно защото през последните 10 месеца имаше партньорство с ГЕРБ, сега не се изключва алтернативата да има бъдещи взаимоотношения с ГЕРБ, в случай че Движение за права и свободи не се месят “, съобщи Констатин Бачийски.

Заради това от партията са взели решение, че повече няма да са част от тази коалиция. Нещо повече - стартират основаването на ново надпартийно обединяване, което да бъде основано на полезности. Няма да вземат участие в идните избори, тъй като е належащо време за образуването на такова обединяване.

Според него хората, които напущат ПП-ДБ, са хора с дела.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР