Среден 3.18 по шестобалната система е обобщената оценка, която гражданските

...
Среден 3.18 по шестобалната система е обобщената оценка, която гражданските
Коментари Харесай

3.18 е средната оценка на държавата в грижата за децата

Среден 3.18 по шестобалната система е систематизираната оценка, която гражданските организации дават на страната в грижата и политиките ѝ за децата.

Това стана ясно от представянето на мониторинговия отчет „ Бележник 2022 “, оценяващ напредъка на държавните политики за деца посредством разбор, учреден на обстоятелства и данни в девет основни области за развиването на всяко дете. Сред тях са фамилна среда и различни грижи, протекция от всички форми на принуждение, правораздаване за деца, ранно детско развиване, детско здраве, обучение, спорт, просвета и свободно време, а също и благосъстоянието на подрастващите. На събитието в Русе, чийто хазаин бе Сдружение „ Еквилибриум “, участва и заместител регионалният шеф Людмил Христов. Той взе участие в полемиките и означи, че това в какво общество ще живеем на следващия ден зависи на първо място от това каква работа сме свършили през днешния ден и какви условия сме обезпечили на нашите деца. „ Независимата оценка и страничното виждане за това какви грижи поставяме за децата е извънредно значима за цялото общество, защото в действителност те са нашето бъдеще. Въпреки тези оценки, които не са приемливи, отчетът и рекомендациите са извънредно значими. Радвам се, че има хора, които работят в тази посока и се надявам, че напълно скоро мнението им ще бъде взето под внимание и препоръчаните от тях ограничения ще бъдат приоритизиране на най-високо равнище “, сподели още Христов.

Автори на „ Бележник 2022 “ са 30 специалисти от гражданските организации и 7 външни оценители. Чрез извършените анкети във образуването на оценките и рекомендациите се включиха и 160 деца, младежи, родители и експерти. Той включва и съответни рекомендации за бъдещата работа на страната и институциите.

Акцент в Бележник 2022 е тематиката за ръководство в рецесия и по какъв начин се отразиха пандемията от COVID-19, политическата рецесия през 2021 година, социално-икономическата обстановка и войната в Украйна върху системата за обществена протекция в България. Най-ниска е оценката в бранш спорт, просвета и свободно време – едвам 2.98, а най-висока по обучение – 3.65.

По-подробна информация може да бъде открита на уеб страницата на Националната мрежа за децата. Докладът дава и подробни рекомендации за възстановяване на системата във всеки един от упоменатите браншове.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР