Сред управниците има хора, които Борисов трябва да крие в

...
Сред управниците има хора, които Борисов трябва да крие в
Коментари Харесай

Американски въздушен удар или водна криза предпочитате?

Сред управниците има хора, които Борисов би трябвало да крие в някое чекмедже в Министерски съвет, в случай че не желае да срутен и последното доверие във властта. Такива са районната Петя Аврамова, заместникът й Николай Нанков, икономическият Емил Караниколов и екологичният Нено Димов. Това са единствено на първо четене. Безличността им е най-малкият им недостатък.
Тези хора с появяването и обясненията си са в положение да ядосат и най-коравия почитател на властта и ГЕРБ.

Аврамова и Нанков дали конференция за положението на язовирите в страната. " Спекулации са появилите се в последните дни данни, че в страната има водна рецесия. Воден апокалипсис в България не се задава ". Това било и въведението, и поантата на министърката. Казала още: „ Българска социалистическа партия се готви за дебатите в Народното събрание и евентуално подгрява, само че не е редно това да става със заиграването с тази тематика ". Че с коя друга тематика сега е редно политиците да се поизпотят? Аврамова да пали свещи, че Българска социалистическа партия ще нищят скандалното безводие и ще задават въпроси в Народното събрание, а не перничани.

Аврамова декларирала още, че същински проблем с водата има, само че това не са източените и неремонтирани язовири, а неплатените 80 млн лв. от клиенти на ВиК. Разбрахте ли в този момент, кой е докарал рецесията?! Вие, нелоялни платци и саботьорите, дето си пускат зиме чешмите в дворовете да църцорят, че да не замръзват. Аврамова обаче не обелва и дума за изпарилите се 32 милиона още от времето на Лиляна Павлова, които сякаш били за ремонт на бент „ Студена “, след който " водна рецесия " щяло да е разбиране от историята… Егати нелепостите. Не е за поверие, че човек с обучение като Аврамова може да приказва сходни нелепици…

Все отново Аврамова и Нанков изброяват пред публицисти проблематични язовири и области, където водният режим в действителност е на разстояние от 10, 3 и 30 месеца. Но единствено в случай че не се източват язовирите, в случай че не изтича водата от пробитата като цедилка водопроводна мрежа, в случай че бент. „ Бебреш “ това, бент. „ Тича “ това, бент. „ Асеновец “ трето и така нататък Все условия, които при управленци като Аврамова и Нанков в никакъв случай не се случват. Което в действителност е същинският апокалипсис, в случай че употребяваме терминологията на Аврамова евентуално заимствана от Франсис Форд Копола...

Икономическият министър Емил Караниколов пък се въртя известно време пред камерите като танцуващ дервиш, с цел да го видят всички какъв брой доста работи за водата на перничани, само че след това се позагуби. Какво изобщо правеше там – не е ясно. А може и да е ясно, тъй като е считан за един от квотата на Делян Пеевски в кабинета, а онази Водноелектрическа централа под бент. „ Студена “ се свързва от някои точно с Пеевски. Освен това да не забравяме, че държавното управление обилно отпусна 500 млн лв. на Държавната консолидационна компания (ДКК), ръководена директно от Караниколов, който по-късно трансферира сумата на странната компания „ Монтажи “, която би трябвало да ремонтира язовирите. Караниколов – 500 милиона – Пеевски. Сега стана ли ви ясно? Може да са клюки и подозрения, само че в случай че прокуратурата тръгне по следите на половиния милиард, несъмнено ще излязат любопитни неща. И тъкмо поради това няма да тръгне.

Колкото до еко-министър Димов, той пък взе, че се изцепи, че отговорен за рецесията в Перник е екипът на някогашната кметица на града от Българска социалистическа партия Росица Янакиева. Само че Янкиева е умряла през 2015 г и няма по какъв начин да му отговори уместно. Дори единствено за този жесток опит да трансферира виновността другаде Нено Димов не заслужава да е министър нито секунда повече. Но това е морална категория, неразбираема за български министър.

И до момента в който тук се надвикваме кой е отговорен за безводието в Перник, до момента в който политически кръгове се пробват да манипулират истината и публичното мнение, американците удариха автоколона край летището в Багдад и убиха командващия елитните ирански бригади „ Ал Кудс “ военачалник Касем Солеймани. Изстреляните от самолети ракети с точно ориентиране са умъртвили общо осем души.

За съпоставяне, единствено в Пернишко рецесията с водата е засегнала тежко над 100 000 души, от тях деца, възрастни и заболели, учебни заведения, лечебни заведения, детски градини... Още няколко хиляди са на режим в други селища на страната, а прогнозите не са розови. До пролетта още десетки хиляди може да се окажат в кошмара. Заради небрежност, безхаберие, престъпни източвания и вопиюща непросветеност на управленци по цялата верига. Та се запитвам: Кое е по-страшно - американски въздушен удар, който да поразреди групичката на властниците или водна рецесия? И дали щяхме да заплашим Съединени американски щати с война поради двама-трима министри или щяхме да им благодарим горещо за положителната работа…

Д-р Димитър Попкутуев
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР