Сред тях са двама работници в завод „АрсеналСпециализираната прокуратура обвини

...
Сред тях са двама работници в завод „АрсеналСпециализираната прокуратура обвини
Коментари Харесай

Обвиниха петима за незаконно производство на оръжия

Сред тях са двама служащи в цех „ Арсенал "
Специализираната прокуратура упрекна пет лица, измежду които двама служащи в оръжейния цех „ Арсенал " в Казанлък, за нелегално произвеждане, държане и продажба на огнестрелни оръжия на територията на Старозагорска област.

Те са били арестувани на 6 ноември 2020 година при профилирана полицейска интервенция на чиновници от Сектор „ БОП " -Стара Загора под управлението на профилираната прокуратура.
При осъществените претърсвания са открити и конфискувани годни за пукотевица огнестрелни оръжия, в това число полуавтоматични пушки 7,62 мм със заглушители и оптични принадлежности, направени с елементи за ловни карабини „ SLR-Arsenal ", револвери „ Макаров " със заглушители и други

В жилището на един от упрекнатите в е открита работилница, оборудвана с металообработващи машини и техника за прецизна обработка на елементи. В помещението са открити и конфискувани огромен брой дула и елементи за дългоцевни оръжия и револвери, оптични принадлежности, заготовки за заглушители, огромно количество муниции с друг диаметър. В бунгало, употребено от различен участник в групата, е открит 9 мм револвер с демонтирана цев, в развой на превръщане.
Според събраните досега доказателства групата е работила от януари 2020 година Установява се дали и по какъв начин двамата служащи в оръжейния цех са изнасяли незаконно елементи, които в следствие са били сглобявани или влагани в пушки и револвери. Върху част от цевите и прикладите на откритите оръжия личат надписи „ Арсенал " и индустриални номера.

Готовата продукция групата предложила на клиенти в района.

Цената на дългоцевно оръжие, оборудвано със заглушител, варирала към 2 500 лв.. За 1 700 лв. групата предложила „ Макаров " със заглушител, два пълнителя и 30 патрона.
На четирима от упрекнатите е наложено задържане до 72 часа. Специализираната прокуратура ще изиска мярка за неотклонение „ Задържане под стража " за всеки от тях. На петия обвинен е избрана парична гаранция, съгласно здравословното му положение.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР