Сред стотиците жертвите на атентатите в Шри Ланка са три

...
Сред стотиците жертвите на атентатите в Шри Ланка са три
Коментари Харесай

Най-богатият човек в Дания загуби три от децата си при атентатите в Шри Ланка

Сред стотиците жертвите на атентатите в Шри Ланка са три от общо четирите деца на най-богатия човек в Дания - милиардера Андерс Холш Поулсен, оповестиха международните организациите. Не се знаят повече детайлности, само че е известно, че Поулсен е пътешествал със фамилията си на острова. Семейството е било в Шри Ланка за великденските празници.
" За страдание можем да потвърдим слуховете ", декларира формалният представител на една от компаниите на милиардера. " Ние ви молим да почитате неприкосновеността на персоналния живот на фамилията и по тази причина нямаме спомагателни мнения ", приключва прессъобщението.

Кой е Андерс Холш Поулсен?

Роденият през 1972 година датски предприемач е наследник на Троелс Холш Поулсен създателят на Bestseller, компания за облекла с над 15 000 чиновници. Сред нейните най-известни марки са Jack & Jones, Only and Vero Moda. Наследявайки бизнеса на татко си Андерс го развива и стартира да прави вложения в недвижими парцели.

Днес той е най-големият акционер във веригата за облекла Asos и е най-големият частен притежател на парцели във Англия, написа в. " Таймс ". Датчанинът има и редица здания с историческа значителност, като замъкът Алдоури, намиращ се на брега на езерото Лох Нес в Шотландия. Любопитен факт е, че над 1% от територията на Шотландия е благосъстоятелност на милиардера, написа " Форбс ".Датчанинът е създател и на компанията Wildland, която изкупува земя, с цел да я трансформира в естествени паркове.

Богатството на Андерс Холш Поулсен се прави оценка на 6,7 милиарда $, като от 2015 до в този момент то се е нараснало с повече от 1 милиард. Според класацията на " Форбс " от 2018 година Поулсен е най-богатият датски жител.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР