Сред списъка от приятелите ми тук, във Фейсбук, има хора

...
Сред списъка от приятелите ми тук, във Фейсбук, има хора
Коментари Харесай

Петко Симеонов: Хора всякакви. Не се затварям в балон...

Сред листата от приятелите ми тук, във Facebook, има хора с разнообразни убеждения и политическа активност. Като получа искане за другарство, изобщо не се интересувам от възгледите и партийната принадлежност. На искане от хора, с които имам 10 или повече общи другари, не поглеждам профила. Приемам ги. При тези с по-малко общи другари, навестявам профилите им, чета информацията, виждам какво са разгласили и в случай че добия усещане, че не са анонимни, че имат най-малко няколко десетки други другари, че са дейни във Facebook и с порядъчен език излагат мненията си, одобрявам другарството им. Дотук с моята подборка. Хора всевъзможни. Не се затварям в балон. Различията ми харесват.

Разприятелявам се единствено при: груби и обидни реакции и мнения или персонални известия с нелепи предложения, оферти или претенции, в това число вести за огромни наследства или разпределяне на преференциални банкови заеми.

Имал съм преди години няколко случая на разприятеляване с хора, с които сме в другарски, положителни връзки в действителния живот, само че тук внезапно вземат решение да пишат все едно че сме сами или в компания и не помнят, че Facebook е медия и казаното тук е изречено обществено. Все едно сме пред камерите на телевизия или микрофоните на радио. Нещо такова.

Пиша това, тъй като имам съответна причина.

Повтарям: тук съм другар с хора с разнообразни убеждения и гражданско държание. Щом се показват обичайно, пишат разумно, не изместват тематиката и не се занимават на моята стена с пропаганда, свободни са да показват мислите си. Така е и нямам желание да го трансформирам.

Бъдете здрави! Успявайте в живота!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР