“Сред първите шест по големина градове в страната Община Стара

...
“Сред първите шест по големина градове в страната Община Стара
Коментари Харесай

Стара Загора с най-ниски ставки на автомобилния данък

“Сред първите шест по величина градове в страната Община Стара Загора предлага най-ниските ставки за най-масовите коли с мощ до 74 kW или 100 конски сили. Най-много до 15 лв. годишно ще е нарастването при тези коли”. Това съобщи за Actualno.com Диян Димитров, ръководител на непрекъснатата комисия по финанси и бюджет на Общинския съвет в града.
При определянето на ставките за имуществения и екологичния съставен елемент главната цел е била да не се натоварват жителите и да не се основава обществено напрежение. Затова и плановете плануват сумата, която се събира от налога и през 2019 година да е 6,8 милиона лв., колкото е била и през последната година.
Имущественият съставен елемент - годината на произвеждане на колата и нейната мощ, ще бъде с коефициент от 0,1 до 0,4 промила. За екологичния съставен елемент са препоръчани най-ниските коефициенти за колите без екологична категория и с екологични категории " Евро 1 " и " Евро 2 " - 1,1 промила, и за “Евро 3 " - 1 промил. За останалите четири екологични категории коефициентите са надлежно 0,9 промила за “Евро 4 ", 0,7 - за " Евро 5 " и 0,5 - за " Евро 6 " и " ЕЕV ".
“Намаляване на налога ще има за притежателите на коли до 5 години и с огромна мощ на двигателя”, изясни Диян Димитров. Той заяви, че към този момент няма друго импортирано предложение за налога върху моторните транспортни средства. На съвещанието на Общинския съвет на следващия ден обаче е допустимо да се внесат такива.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР