Сред коалициите най-голям е размерът на привлечените от Изправи се

...
Сред коалициите най-голям е размерът на привлечените от Изправи се
Коментари Харесай

На изборите през юли: Най-много пари в джоба на ГЕРБ-СДС

Сред обединенията максимален е размерът на привлечените от „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ дарения – 78917 лева Най-много лични средства на претендентите като част от приходите си са декларирани от „ Българска социалистическа партия за България “ – 191073 лева

 

.

.

Съгласно данните, политическите обединения са набрали финансиране в размер на 9 182 839 лева Отново приходите са образувани главно от държавната дотация, а членският импорт има нищожен дял за партийните приходи. Общата сума на посочените в докладите доходи на партиите възлиза на 2 200 513 лева В нея не са включени приходите на „ Републиканци за България “ – 408540 лева, защото от партията не са показали техния генезис.

 

.

 

Общата сума на приходите на обединенията е 6 982 326 лева Основен дял във финансирането на акциите им са личните средства на партиите – 6 015 820 лева или 86%. Сметната палата обаче не разрешава установяване на произхода и типа на тези доходи – дали са от държавна дотация, членски импорт, стопанска активност или банкови заеми, да вземем за пример.

 

Данните от финансовите доклади демонстрират, че приходите, на които са разчитали участниците в последната предизборна акция, са дотациите на партиите и надлежно личните средства на обединенията. Предстои да забележим какъв брой и какъв вид средства са заделили и ще съумеят да наберат политическите субекти поради идните 2 паралелни акции – за президентски и предварителни парламентарни избори.

 

Целия доклад на Института за развиване на обществената среда може да видите.
 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР