Сред изпълнените в Оризаре общински проекти безспорно най-важен е многофункционалната

...
Сред изпълнените в Оризаре общински проекти безспорно най-важен е многофункционалната
Коментари Харесай

Николай Димитров проведе предизборна среща с жителите на с. Оризаре

Сред изпълнените в Оризаре общински планове несъмнено най-съществен е многофункционалната постройка с пенсионерски клуб, ситуирана в централната част на селото

Николай Димитров организира предизборна среща с жителите на с. Оризаре. Събитието имаше за цел да показа проектите за бъдещото развиване на обитаемото място и да регистрира общинските действия и напредъка, осъществени в мандат 2019-2023, в публичната сфера и в региона на строителството и поддръжката на гражданска и просветителна инфраструктура, туризма, културата други

С първите си думи Николай Димитров поздрави и благодари на присъстващите за неизменимата поддръжката, която проектите и дейностите на общината получават от локалната общественост.

Общината работи за благоустрояването на всички обитаеми места, като ползва правилата на съразмерно създаване и финансиране на планове за развиването им. Добрият имидж на община Несебър се основава посредством образа на нейните селища. “ - съобщи господин Димитров и добави, че обществената политика се е трансформирала в главен приоритет през миналите няколко мандата.

Гордея се, че в нашата община няма пустеещи учебни заведения, тъй като ние поддържаме и ще продължим да финансираме маломерните паралелки, с цел да няма отпаднали от просветителната система деца. Ще продължим да предоставяме помощ за новородено дете и да се грижим, посредством звеното за обществено подкрепяне, за възрастните хора. Скоро започваме да осъществяваме план за основаване на Дневен център за хора с увреждания, работим за основаване за Областна здравна карта, като нашето гледище е за увеличение броя на направленията за медицински експерти, увеличение броя на екипите на незабавна здравна помощ и увеличение обсега на услугите, предоставяни в профилираните болнични заведения. В момента тече и предпроектно изследване за маркиране на терените за обществени жилища. “ –допълни Николай Димитров.

Сред изпълнените в Оризаре общински планове несъмнено най-съществен е многофункционалната постройка с пенсионерски клуб, ситуирана в централната част на селото.

Функциите на тази постройка са на първо място обществени. Нейното предопределение е да улесни публичния живот, да обезпечи място за срещи и контакти, да даде опция за изява на гостуващи и локални културни дейци и самодейци. “ – обърна се към присъстващите господин Димитров.

Друг значим за жителите на Оризаре настоящ план е подмяната на водоснабдителната система, осъществяваща се с безплатна финансова помощ по стратегия на Европейския съюз. Предмет на плана, означен като Етап ІI, е построяването на водопроводна мрежа в сходство със актуалните водоснабдителни правила.

Етапът включва действия северно от р. Бяла: създаване на част от основен клон І и 16 разпределителни клона, всички сградни водопроводни отклонения към тях до границата на уличната регулация, както и възобновяване на нарушените настилки.

" В идния мандат е планувано построяването на Етап –I “ - посочи Николай Димитров. Той напомни, че общината е имала план за местна пречиствателна станция за селата Гюльовца и Оризаре, само че след промени в държавните наредби и регламента за стопанисване на такива уреди, е било решено да се подхващат действия по подмяна на ВиК мрежата, посредством отворени сега механизми за финансиране.

Продължаваме да търсим вид за реализация на плана за канализация за двете села “. Общината стартира преработката и актуализация на плана за физкултурен салон към учебно заведение ОУ „ Г. С.Раковски “- с. Оризаре. Във връзка с проекти за строителство на велоалея сред селата Гюльовца и Оризаре е направено геодезическо снимане на терена и стартират предпроектни действия.

Отчетът на изпълнените в селото действия по поддръжка на обекти от уличната, парковата, спортната инфраструктура и други за миналия мандат включва: строителство на котелно помещение към ОУ „ Г.С. Раковски “; строителство на ъгъл за отдих с беседка и люлка; ремонт на спортното игрище в селищния парк; ремонт на мостовите уреди над р. Казанлъшка и р. Бяла; ремонт и създаване на тротоари; асфалтиране и ремонт на улици; вътрешен ремонт на църквата „ Св. Петка “ и други По доста улици е положена трошенокаменна настилка, като краткотрайно решение до привършване на замяна на водопроводната мрежа.

Общината ще продължи да работи за благоустрояването на село Оризаре, за основаване на по-добра витална среда и за развиване на пълноценни обществени връзки в общността.

Николай Димитров е самостоятелен кандидат-кмет, той е под № 69 в бюлетината.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР