Сред градовете в Турция с най-голямо увеличение в разпространението на

...
Сред градовете в Турция с най-голямо увеличение в разпространението на
Коментари Харесай

Търговците в Одрин притеснени, след като градът влезе в червената зона по разпространение на ковид

Сред градовете в Турция с най-голямо нарастване в разпространяването на епидемията от COVID-19 през последните седмици е град Одрин. Поради тази причина граничещият с България и Гърция град е включен в алената зона.

По данни на турското здравно министерство през седмицата 11-17 юли в страната са регистрирани 226 532 случая на COVID-19, с 96 жертви за същия интервал.

Според одринските здравни управляващи повишаването на случаите се дължи на обстоятелството, че с настъпването на лятото у хората е настъпило утешение и са почнали всеобщи събирания на хора на сватби и увеселения, на които епидемиологичните ограничения не се съблюдават. Прогнозира се, че в случай че се продължава по този начин, през есента обстановката ще се утежни още повече.

Положението тревожи локалното население и най-много търговците, които се притесняват, че " алъш-веришът " ще спре.

Търговията в Одрин в огромна степен зависи от българските жители, които в почивните дни всеобщо пазарят там, поради по-високите цени на стоките в България.

По време на локдауна, поради който българите престанаха да идват, търговията безусловно спря, а одринските търговци понесоха огромни стопански загуби.

Сега се притесняват обстановката да не се повтори. Търговците упорстват за стягане на ограниченията по отношение на пандемията - наложително носене на маски, отдалеченост, имунизиране, написа в. " Миллиет ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР