Сравняват го с Веселин Маринов заради прочувствените балади, които композира.

...
Сравняват го с Веселин Маринов заради прочувствените балади, които композира.
Коментари Харесай

Романтичен таксиджия от Пловдив се превърна в истинска сензация в мрежата СНИМКИ

Сравняват го с Веселин Маринов поради прочувствените балади, които композира. Кара такси, само че сънува музика, а през деня написа стихове за нея.

Васко не е професионален артист, само че по известност в интернет засенчва доста от родните звезди. Парчето му „ Щом те видях “ натрупа 11 000 гледания в Youtube единствено за няколко месеца. Това съгласно сантименталния таксиджия е една от дребното български балади, в които се пее за момента, в който се влюбваме, написа "Марица ".

„ Обикновено се пишат все кахърни песни, в които се приказва за разлъка. Как ни е било хубаво, само че към този момент ни е зле “, разсъждава Васко Таксито.

Девизът му е: „ Прави каквото би трябвало, пък да става каквото ще “. Воден от тази крилата фраза, праща песните си на всички места. Нито едно радио обаче не демонстрира интерес към тях. Миро от „ Каризма “ и „ Тоника “ ги подценяват.



„ Величията не ги харесаха, по тази причина взех решение да си ги изпея самичък. Тръгнах на уроци при Катя Тенева преди 6 години “, споделя Васко. Не след дълго изкарал първите си шлагери - „ Рок на любовта “ и „ Абитуриентски бал “.

Клиентите, които вози всеки ден от 12 на обяд до късно вечерта, го окуражават в новото начинание. „ Васко, продължавай да твориш стойностни песни “, предизвикват го те. Криле му дава и музикалният публицист Тома Спространов, който упорства да е първият, който да пуска частите му.

След време таксиметровият водач открива, че музиката е неговата орис. Иска да основава хубави български песни, в които има концепция, смисъл и обръщение. И въпреки постоянно да се е старал да бъде една крачка пред другите, последната му концепция закъснява с няколко месеца.

Песента се споделя „ Пловдив - столица на културата “. Написва я през август, в разгара на семейството ни.

Музикантът, който прави аранжимента към нея обаче, е прекомерно ангажиран и съумява чак 4 месеца по-късно. „ Тъкмо го направи, и ЕСК свърши “, въздиша Васко. Но пък е удовлетворен от резултата. „ Ако искаш някой да ти свърши добре работа, откри най-заетия човек “, цитира следващата мъдрост той.



За да изпееш една ария, счита таксистът, би трябвало да си квалифициран физически. Пеенето е като спорта. Когато не го правиш постоянно, гласът ти губи качества. След като предходната ми учителка се разболя, дълго време търсих нов възпитател, който да ми върне равнището. Намерих го в лицето на Богдана Петрова, победителката в "България търси гений ", споделя самородният гений.

Според него най-вредно е мощното его. Спомня си за народен представител, който пътувал за София. "Отивам на поръчка и той ми вика: "Колко ще коства? " "100 лв. ", откликвам му. "А не може ли 120 ", блъснал се в гърдите националният представител. И държал наложително да брои сумата в задатък.

По пътя Васко му пуснал частите си, с цел да го разведри. А оня се амбицирал да му помогне. "Знаеш ли какъв брой проститутки съм направил певици ", не скрил гордостта си депутатът. Пратил го в звукозаписна компания. Оттам обаче го отпратили.

Похвалили го, че пее ужасно, само че не харесали стила му. Заявили, че с цел да пробие, би трябвало или да се опитва в рапа, или скоростно да се снабди с ефектна гръдна обиколка.

Експерт по любовта

Когато бях млад и хубав, все не можех да си намеря гадже, спомня си Васко Таксито. Причината за любовните му неудачи била хем смешна, хем тъжна. Таксиджията просто се гипсирал и онемявал, щом видел хубава жена. А както е известно, нежният пол обича с ушите си.

“Трябваше да им приказвам, а не можех. Раздавах се на 100 %, а най-после те даже не ме виждаха. Положих всевъзможни старания, с цел да се разчупя в любовните признания”, споделя през смях таксистът музикант. По-късно обаче Васко се трансформирал в същински познавач по любовта.

Ноти в трафика
Спомня си по какъв начин качил момиче, студентка в УХТ. Пуснал й 2 от авторските си части. “Ваши-те песни пораждат чувства”, възкликнала девойката. Според Васко казусът на актуалната музика е точно в неспособността й да въздейства прочувствено на слушателите си.

Водещ в нея е ритъмът. Провокира предпочитание да танцуваш, само че не възпитава възприятията.

“Как тогава младите да се научат на положителни връзки? Момчетата да почитат моми-четата, а не да им подвикват като на пазара”, пита риторично водачът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР