Срамен е начинът, по който се . Тези поправки ще

...
Срамен е начинът, по който се . Тези поправки ще
Коментари Харесай

Йотова: Промените в Конституцията са с етикет анти-Радев

Срамен е методът, по който се. Тези ремонти ще остана с етикет " анти-Радев ". Това съобщи в ефира БиТиВи вицепрезидентът Илияна Йотова.

Когато извадиш няколко гредички от тази структура (Конституцията), може да се срути цялата сграда. Тя уточни, че в предходни години също е имало промени в Основния закон, само че те са били по отношение на участието ни в Европейски Съюз.

Според нея казусът не е бил в салдото на управляващите. По думите й ръководещите се опасяват от Радев.

Йотова е безапелационна, че не е редно парламент, който има 8 % поддръжка да прави такава радикална смяна. Тя уточни, че не е имало нито полемика, нито необятно публично разискване, не се взети и под внимание и мненията на професионалните гилдии.

По отношение на измененията, разрешаващи на хора с двойно поданство да стават депутати и министри, тя съобщи, че тези хора ще получат достъп до секретна и класифицирана информация, само че не е ясно чий ползи ще пазят. Според нея може при ротацията да има хора с двойно поданство, които да станат министри или пък се цели да се избегнат кавги като този с Кирил Петков.

Йотова подлага на критика и увеличената политическа квота при прокурорите. Така се обезпечава политическо въздействие, счита тя.

Вицепрезидентът засегна и тематиката за Шенген. Тя съобщи, че държавното управление е сложило това под въпрос с налагането на таксата за. По думите й остават неразрешени и, а пък  не е присъединил в дневния си ред до края на годината точката за приемането на България и Румъния в Шенген.
 Радев нападна новата Конституция пред Конституционен съд
Радев нападна новата Конституция пред Конституционен съд

Целта на ръководещите партии била да запазят въздействието си, като изгубят доверие
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР