Сръбското правителство реши на днешното си заседание да формира работна

...
Сръбското правителство реши на днешното си заседание да формира работна
Коментари Харесай

Сръбското правителство временно ограничава цената на газа

Сръбското държавно управление реши на днешното си съвещание да образува работна група за следене на положението на финансовия и бизнес пазар, както и на снабдяването с храна и енергоносители, съобщи Танюг, представена от Българска телеграфна агенция.

Правителството одобри и разпореждане за краткотрайно ограничение на цената на газа и компенсиране на разликата в цената на природния газ, както от импорт, по този начин и създаден в Сърбия, при положение на неустойчивост на пазара на природен газ.

Постановлението е признато поради световните разтърсвания на пазара на природен газ и внезапния скок на цената на този енергоносител в цяла Европа, като задачата е да се обезпечи несъмнено доставяне на пазара, да се защитят стопанската система и жителите, които употребяват този енергоносител.

Генералният шефът на „ Сърбиягаз “ Душан Баятович заяви по-рано, че до 1 юни Сърбия ще получава газ от Русия на цена 270 $ за 1000 кубични метра, както е контрактувано, а до първи юни евентуално ще подпише с Русия нов десетгодишен контракт за доставка на газ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР