Сръбският президент Александър Вучич заяви в телевизионно интервю, че е

...
Сръбският президент Александър Вучич заяви в телевизионно интервю, че е
Коментари Харесай

Вучич: Кирил Петков обеща, че няма да създава проблеми за транзита на руски газ към Сърбия

Сръбският президент Александър Вучич съобщи в телевизионно изявление, че е получил заричане от българския министър председател Кирил Петков, че няма да основава проблеми за преноса на съветски газ към Сърбия, написа БНР. Вучич съобщи също, че Сърбия ще се бори оптимално да продължи своята политика да не вкарва наказания против Русия, наблягайки, че вредите, които понася заради това са големи. Като един от образците за последствията Вучич уточни, че страната не може да излезе на финансовия пазар.

Сръбският президент увери сънародниците си, че България няма да „ прави проблем” с преноса на съветския природен газ за Сърбия. Александър Вучич съобщи пред Първи канал на сръбската държавна телевизия, че е получил заричане за това от премиера Кирил Петков.

Светът е изправен пред най-тежката зима от 70 години поради очертаващите се дефицит на храни и рекордно повишаване на горивата, само че токът в Сърбия няма да нараства и апетит няма да има, сподели още Вучич. Сръбският водач дефинира глобите против Русия като „ несправедливи и ненужни”. Вучич акцентира, че сърбите са щели да живеят „ 10 път по-добре”, в случай че бяха въвели от своя страна наказания против Москва, само че не са го сторили, тъй като, „ се държим като самостоятелна и независима държава”.

В същото изявление Вучич напомня, че водещата нефтена компания в Сърбия - НИС, се управлява от съветска компания. Руска е и рафинерията в Панчево. Белград чака от руснаците „ нормални” цени за природния газ, само че „ най-важното е да го имаме”, сподели Александър Вучич, представен от РТС.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР