Сръбският президент Александър Вучич заяви, че Косово изгражда изключително мощни

...
Сръбският президент Александър Вучич заяви, че Косово изгражда изключително мощни
Коментари Харесай

Вучич: САЩ въоръжават Косово, Сърбия трябва драстично да укрепи армията си

Сръбският президент Александър Вучич съобщи, че Косово построява извънредно мощни въоръжени сили и че Съединени американски щати управляват интервенцията в нарушаване на интернационалното право и Резолюция 1244 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, като акцентира, че заради тази причина Сърбия би трябвало фрапантно да укрепи своята войска, оповестява.

„ Те възнамеряват да имат 5500 професионални бойци в по този начин наречените косовски сили за сигурност до 2027 година и 20 000 спомагателни бойци във военния запас “, сподели Вучич по време на посещаване в Оперативния център на Агенцията за военно разузнаване.

Президентът на Сърбия сподели, че най-голямата военна помощ за Косово е пристигнала от Съединени американски щати, Турция, Германия, Англия, а също и от прилежаща Хърватия. Според президента обстановката не е по никакъв начин лесна, защото Сърбия е заобиколена от страни от НАТО, чиито войски са били ситуирани и в Босна и Херцеговина, макар че Босна не е член на НАТО.

Вучич също акцентира, че е безусловно сигурен, че наличието и дейностите на разнообразни разследващи организации и други задгранични организации са се засилили в Сърбия, като добави, че по-голямата част от държавните разноски ще бъдат разпределени за сръбската войска тази година.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР