Сръбският президент Александър Вучич подчерта днес за агенция Танюг, че

...
Сръбският президент Александър Вучич подчерта днес за агенция Танюг, че
Коментари Харесай

Вучич: Щяхме да сме се разбрали с албанците, ако „някои хора“ ни бяха оставили на мира

Сръбският президент Александър Вучич акцентира през днешния ден за организация Танюг, че въпросът за Косово и Метохия би трябвало да бъде решен от сърби и албанци и че евентуално към този момент би могло да има контракт, „ в случай че бяха оставени на мира от някои хора “, съобщи БГНЕС.

Вучич разяснява изказването на някогашния началник на Централно разузнавателно управление на САЩ на Балканите Стивън Майер, който съобщи в утринна стратегия на РТС, че сърбите и албанците би трябвало да се спогодят както си знаят, като съобщи, че го поддържа.

Инвестиционният цикъл от 10 милиарда евро би трябвало да подсигурява, че Сърбия е страната с най-голям напредък в района, съобщи сръбският президент и разгласи, че два милиарда ще бъдат отпуснати единствено за младежи. “Инвестиционният проект е най-съществен и по тази причина бих бил доста горделив преди края на мандата, в случай че успее. Искаме да подсигуряваме, че освен сме с най-голям растеж в тази част на Европа, само че и с най-значителен растеж ”, съобщи Вучич за РТС.

Президентът повтори, че ще се “оттегли ” преди опозицията даже да се приближи до него, като означи, че такова нещо не може да се случи и за 10 години. Запитан за вчерашното изказване, че ще се пенсионира преди опозицията въобще да се приближи до него и по кое време ще се случи това, Вучич отговори: “Това би означавало, че ще правя тази работа още 10 години, щом за 10 години няма да ме стигне, само че нямам това поради, ще бъде доста по-рано ”.

По време на визитата на френския президент Еманюел Макрон в Сърбия идната седмица ще бъдат подписани към 20 разнообразни съглашения, сподели сръбският президент Александър Вучич, като добави, че ще разиска с френския водач икономическото, политическото съдействие и европейския път на Сърбия, както и Косово. “Моят екип, в съдействие с неговия екип, към този момент обменя информация, опитваме се да забележим по какъв начин и по какъв метод можем да решим нещата в бъдеще ”, сподели Вучич.

Сръбският президент сподели след успеха на Новата народна власт на Кириакос Мицотакис над СИРИЗА на Алексис Кипър в парламентарните избори: „ Гърция е същинска другарска страна, имахме правилно съдействие с Ципрас и имам вяра, че съдействието с Мицотакис може да бъде още по-добро. “Говорих с Мицотакис нощес, говорихме дълго време, поздравих го за успеха, имах положително съдействие с Ципрас и имам вяра, че с Мицотакис можем да имаме още по-добро. Това е в действителност другарска страна за сърбите и аз имам вяра, че те ще имат нейната поддръжка и в идния интервал ”, съобщи Вучич пред РТС.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР