Сръбският президент Александър Вучич очаква сръбско-китайското сътрудничество да стигне до

...
Сръбският президент Александър Вучич очаква сръбско-китайското сътрудничество да стигне до
Коментари Харесай

Вучич видя съвместно бъдеще за Сърбия и Китай

Сръбският президент Александър Вучич чака сръбско-китайското съдействие да стигне до равнище на " взаимно бъдеще ".

Вучич през днешния ден посрещна китайския президент Си Дзинпин в сръбската столица. Двете делегации организираха диалози за разширение на съдействието.

" Сърбия ще има поддръжката на Китай по всички значими политически въпроси ", сподели сръбският държавен глава, като добави, че китайският му сътрудник " се е вслушал в молбите " на сръбската страна " и е дал отговор на всяка една. “

Двамата президенти приказваха за свободната търговия, промишлеността, изкуствения разсъдък, съдействието в бранша на военната сигурност, културата, опазването на здравето, самолетните компании, и Експо 2027.

Пекин ще поддържа организацията и провеждането на ревюто след 3 години.

По-рано през днешния ден хиляди души посрещнаха китайския президент Си Дзинпин в Двореца на Сърбия.

Президентът на Република Китай и брачната половинка му Пън Лиюен бяха посрещнати на аления килим от президента Вучич със брачната половинка му Тамара и сръбското държавно управление, отпред с министър-председателя Милош Вучевич.

Китайският общественик е придружаван от делегация от към 400 членове.

Си Дзинпин дойде в Сърбия нощес от Франция, където отседна в границите на първото си посещаване в Европа след пет години, а по-късно през днешния ден ще отпътува за Унгария.

Пекин и Белград ще подпишат 30 междудържавни съглашения, като едно от тях се отнася до междуведомственото съдействие сред китайската осведомителна организация Синхуа и сръбската Танюг.

„ Китай и Сърбия взаимно си предоставиха твърда поддръжка по въпроси, засягащи нашите съществени ползи и огромни опасения. Ние взаимно подкрепихме интернационалната правдивост и правдивост и допринесохме с нашия дял в насърчаването на мира и развиването в света. “ - сподели Си и добави, че двустранните връзки са постигнали исторически резултати след установяването на изцяло стратегическо партньорство през 2016 година

Си Дзинпин акцентира, че другарството сред двете страни е " желязно ". /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР