Сръбският президент Александър Вучич очаква диалогът между и Сърбия да

...
Сръбският президент Александър Вучич очаква диалогът между и Сърбия да
Коментари Харесай

Вучич: Изправени сме пред натиск от Запада да признаем Косово

Сръбският президент Александър Вучич чака разговорът сред и Сърбия да продължи през май, за което Белград има подготвеност. Всичко, което западните страни желаят от Сърбия, може да се опише с едно изречение: Признаването на независимостта на Косово, заяви албанската телевизия „ Ора нюз ”.
Според Вучич, Сърбия е в доста мъчно състояние, когато става въпрос за Косово и продължаването на разговора при започване на май, добавя БГНЕС.
 Партията на Курти завоюва съвсем половината от гласовете в Косово Партията на Курти завоюва съвсем половината от гласовете в Косово
Централната изборна комисия на Косово (ЦИК) разгласи окончателните резултати от предварителните парламентарни избори, извършени на 14 фев...
Цялото западно полукълбо чака Сърбия да признае независимостта на Косово - това е същността на процеса. Всичко е събрано в едно изречение, а останалото не се е трансформирало доста. Единствената разлика е, че „ в този момент това предпочитание ще бъде по-изразено и по-драстично от преди ”, сподели сръбският президент след съвещанието на Съвета за национална сигурност.
По информация на организация Танюг, Вучич е декларирал, че Сърбия ще отбрани своите държавни и национални ползи.
Той акцентира, че чака Общността на сръбските общини да бъде образувана скоро.
Белград ще упорства по-ясно и изрично за изцяло използване на Брюкселското съглашение, т.е. основаването на Общността на сръбските общини, както е планувано документа.
 Президентът Байдън упорства Белград да признае Косово Президентът Байдън упорства Белград да признае Косово
Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън поздрави Сърбия за Деня на държавността, написа БГНЕС.  Той декларира, че Съединени американски щати ще продължат да поддържат...
Вучич напомни и думите на специфичния делегат на Европейски Съюз за разговора Белград-Прищина Мирослав Лайчак, че контрактуваното би трябвало да бъде изпълнено.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР