Сръбският президент Александър Вучич обяви ново увеличение на заплатите и

...
Сръбският президент Александър Вучич обяви ново увеличение на заплатите и
Коментари Харесай

Вучич обяви ново увеличение на заплатите и пенсиите

Сръбският президент Александър Вучич разгласи ново нарастване на заплатите и пенсиите, както и нови вложения в сраната, заяви вестник. „ Политика “.

„ През май, юни или юли можем да създадем в допълнение покачване на заплатите и пенсиите, само че планираме особено покачване на вложенията в образованието и младежите “, сподели Вучич в изявление за сръбската ТВ Първа, като добави, че възнамерява нарастване на минималната заплата в Сърбия на 40 000 динара (около 667 лева).

Той означи, че „ ще докара “ в Сърбия най-хубавите университети, с цел да не се постанова сръбските студенти да учат в чужбина.

Шейсет и седем на 100 от децата си намират работа със заплата от 72 000 динара (1200 лева), откакто завършат, би трябвало да повишим това възнаграждение, изключително за занаятчиите. Трябва в допълнение да наградим нашите преподаватели, с цел да могат да се развиват. Образованието е основно, добави Вучич, представен от Българска телеграфна агенция.

Той уточни, че през ноември общите вложения в Сърбия са възлизали на 4,15 милиарда динара (близо 70 милиона лева) и акцентира, че чака този връх да бъде усъвършенстван и до края на годината да доближи сред 4,42 и 4,45 милиарда динара.

„ Въпреки сложната година, в която доста страни от Европейския съюз са изправени пред криза, ние ще отчетем напредък на вложенията. Днес ние имаме от ден на ден вложения от Азия – от Китай, само че и от Япония “, означи Вучич и добави, че страната „ живее “ от тези вложения.

Той засегна и тематиката за парламентарните избори, които ще се състоят на 17 декември.

„ Може би никой в Сърбия не е обърнал внимание, само че това е първата предизборна акция, в която не се стигна до никакви физически произшествия, както се случва в доста по-развити и по-стари страни. Доволен съм от акцията на екипа си, тъй като се засвидетелства грижа за хората на първо място “, посочи сръбският президент. 

Управляващата партия в страната Сръбска прогресивна партия, на която Вучич към този момент не е ръководител, взе участие в парламентарните избори с листа под надпис „ Александър Вучич – Сърбия не би трябвало да стопира “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР