Сръбският президент Александър Вучич обяви, че ще изпрати писмо до

...
Сръбският президент Александър Вучич обяви, че ще изпрати писмо до
Коментари Харесай

Сърбия алармира ЕС, че се гради Велика Албания

Сръбският президент Александър Вучич разгласи, че ще изпрати писмо до всички държавни и държавни ръководители с молба за пояснение и отговор на въпроса - по какъв начин е допустимо Албин Курти да приказва за обединяване на Косово и Албания и всички в Европа да мълчат за това и дали биха мълчали за сходни изказвания, в случай че дойдат от Сърбия. Според Вучич нито една политическа инстанция в Европа до момента не е реагирала на обстоятелството, че министър председателят на Косово неведнъж е заявявал това ясно и тъкмо, съобщи БГНЕС.

„ Нито така наречен докладчици за Косово и Метохия, нито каквито и да било други докладчици, нито от Европейската комисия, нито от Европейския парламент, нито държавните, държавни ръководители, министрите на страните-членки на Европейски Съюз. Никой не реагира “, сподели Вучич.

Той уточни, че заради тези аргументи в писмото му ще има елементарен въпрос - значи ли това, че ще мълчат и няма да реагират, в случай че някой от Белград приказва за обединяване с някой различен.

„ Или щяхте да реагирате в същата секунда, като незабавно ни докладвате за безотговорни изказвания, или щяхме да се окажем на кладата, както през Средновековието... На какъв принцип? На албанците им е разрешено всичко ли, а на сърбите всичко неразрешено? “, пита Вучич.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР