Сръбският президент Александър Вучич коментира, че сръбската армия тренира всеки

...
Сръбският президент Александър Вучич коментира, че сръбската армия тренира всеки
Коментари Харесай

Вучич: Армията тренира всеки ден, готова е да реагира и да запази мира в Сърбия

Сръбският президент Александър Вучич разяснява, че сръбската войска тренира всеки ден, с цел да реагира и да може да резервира мира в Сърбия , оповестява b92.

Той разгласи вложения в сръбската войска. " Имаме още доста да създадем по модернизирането на речната флотилия, по дигитализацията, закупуването на нови лодки... Това са неща, които ще би трябвало да създадем през идващия интервал, само че доста скоро следва за сухопътната войска и се надявам, че всички ще бъдат удовлетворени. Ние влагаме повече от всеки път във военните ", сподели президентът.

Той посети и тактико-техническия общ брой на въоръжение и бойна техника на Сухопътната войска във военния комплекс " Мачвански партизански отряд " в Шабац. Обучението се организира на тематика " Тактическа група при защита на водния път ", с присъединяване на подразделения от Първа бригада и Четвърта бригада на Сухопътната войска.

Командването на Сухопътната войска, отпред с началника на щаба бригаден военачалник Желько Трамошлик, управлява образованието и представянето на Тактико-техническия корпус. В учението на Речната флотилия вземат участие над 200 военнослужещи, ангажирани са към 40 единици бойна техника , четири кораба, седем лодки, четири амфибийни транспортьора, шест ремаркета с 12 плавателни съда, четири бойни бронирани машини и два камиона. В тактико-техническата среща бяха ангажирани над 120 военнослужещи и бяха показани над 60 най-съвременни оръжия и военна техника, в това число осъвременени танкове М-84 и М-72, 155 мм самоходна гаубица " Нора Б-52 М15 ", оръдие 152 мм М-84 " Нора А ", бойна бронирана машина " Лазар 3 ", самоходна гаубица 122 мм " Гвоздика ", ракетна установка 128 мм М 77 " Пламък ".

Речната флотилия е тактическа единица на Сухопътната войска, предопределена за осъществяване на бойни и небойни дейности, придвижвания и други дейности по и при завладяване на реки, плавателни канали и езера , независимо и в съдействие с други отбранителни сили на Сърбия.

Организацията, която сплотява речни, десантни и понтонни елементи, дава опция за бърза реакция при избавяне на хора , материални богатства и оказване на помощ при естествени бедствия или други технико-технологични рискове и повреди.

Командването и множеството елементи на Речната флотилия са ситуирани в Нови Сад, а останалите в Белград и Шабац.

Подразделенията на Речната флотилия се ангажират с създаване и поддържане на оперативни качества за осъществяване на задания и от трите задачи на сръбската войска, по-късно в преодоляване на вътрешните водни пътища и обезпечаване на маневри на части на армията по и в завладяването на реки, канали и езера, т.к. както и търсене и избавяне на реки, канали и езера.
 The Economist: Балканите са в конкуренция за въоръжаване - Сърбия трескаво купува оръжия
The Economist: Балканите са в конкуренция за въоръжаване - Сърбия трескаво купува оръжия

Преди 30 година Сърбия води война с дребни съседи, не с по-големи като България или Румния, обградена е от НАТО, само че желае да е готова
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР