Сръбският президент Александър Вучич каза пред репортери, че скоро ще

...
Сръбският президент Александър Вучич каза пред репортери, че скоро ще
Коментари Харесай

Вучич се оттегля от лидерското място в партията си

Сръбският президент Александър Вучич сподели пред кореспонденти, че скоро ще напусне поста водач на ръководещата Сръбска прогресивна партия (СПП), оповестява БГНЕС. " След няколко дни към този момент няма да бъда ръководител на политическа партия. И за това те (политическите съперници – бел. прев.) излъгаха, че в никакъв случай няма да стане. Ще обясня всичко на хората на този огромен конгрес и по този начин нататък ", сподели Вучич.

Конгресът на СПП е плануван за 26 май. Според Вучич той би трябвало да стане най-големият в историята на Сърбия и да взема значими решения за партията и страната. Освен това президентът заявява желанието си да сътвори необятно надпартийно придвижване.

Сръбският президент сподели също, че " Майдан " в Сърбия, както в Киев през 2014 година, няма да се случи, това е невероятно. " Нов Майдан в Белград? Няма да има нов Майдан в Белград, това е всичко, което мога да ви кажа. Няма да се случи и е невероятно. Докато хората не кажат и когато кажат, няма потребност от Майдан, това е по какъв начин работи демокрацията. Аз няма да се държа на стола до последния ден, както някои други ", разяснява Вучич пред кореспонденти.

Президентът на Сърбия по-рано даде да се разбере, че макар настояванията на опозицията, няма да уволни шефа на Министерство на вътрешните работи Братислав Гашич поради двата случая на всеобщи убийства. Той не изключи опцията да се вземе решение за нови парламентарни избори. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР