Сръбският президент Александър Вучич, говорейки пред Newsmax преди обръщението си

...
Сръбският президент Александър Вучич, говорейки пред Newsmax преди обръщението си
Коментари Харесай

Вучич за заплахите на Путин: Не блъфира

Сръбският президент Александър Вучич, говорейки пред Newsmax преди обръщението си към Общото заседание на Организация на обединените нации в сряда, сподели, че не има вяра, че съветският президент Владимир Путин да блъфира   със закани да употребява всички средства, с които разполага против Украйна, в това число нуклеарни оръжия .

" Срещах се с президента Путин доста пъти и нямам доверие, че той блъфира ", сподели Вучич в изявление за Newsmax. " Това е всичко, което мога да кажа ".

Вучич означи, че той не е политически анализатор, само че като президент на Сърбия , " мога единствено да кажа, че се надяваме, че мирът може да надделее и всеки ще направи всичко допустимо, с цел да откри компромисно решение, тъй като е доста по-добре, в сравнение с да чакаме провалянето на другата страна. "

Междувременно Вучич сподели, че Сърбия обичайно има добри отношения с Русия и Украйна, само че все пак осъди съветската инвазия .

" Ние постоянно сме подкрепяли териториалната целокупност на всички страни по света и бяхме доста кардинални и съобразени с Устава на Организация на обединените нации и резолюциите на Организация на обединените нации и по тази причина осъдихме нахлуването и нашествието ", сподели Вучич.

Вучич обаче сподели, че " имаме друго отношение към Русия и някои други въпроси, само че ще би трябвало да забележим всички благоприятни условия за това по какъв начин да подобрим нашия енергиен бранш, по какъв начин да диверсифицираме нашия ангажимент за източници на енергийни доставки ".

Сърбия пое ангажимент по-рано за диверсификация на силата надалеч от Русия и това " не се отнася единствено за Русия ", само че е добре за Сърбия, сподели Вучич.

" Днес виждаме, че равнището на комерсиалния оборот сред нашите две страни Сърбия и Съединените американски щати е по-голямо от всеки път ", сподели той. " Надхвърлихме 1,2 милиарда $, което не е малко за толкоз дребна страна ".
 Вучич: Сърбия може да си обезпечи други възможности на съветското гориво
Вучич: Сърбия може да си обезпечи други възможности на съветското гориво

Брутният вътрешен продукт на Сърбия се чака да нарасне с към 4% тази година

Вучич, който е загуби членове на фамилията си в Холокоста , също приказва за проектите на страната си за център за възпоменание на Холокоста и означи, че Сърбия е другар на еврейския народ .

" Ние имаме вяра, че освен Холокостът се е случил, ние имаме доказателство на нашата лична територия ", сподели той.

По време на Втората международна война на територията на самостоятелната страна Хърватия е имало огромен концентрационен лагер, сподели той, а в сегашен Белград е почнала работа по построяването на мемориала там.

Сръбският президент разиска в сряда и разликите сред връзките си с президента Джо Байдън и някогашния президент Доналд Тръмп .

" Срещнах президента Байдън четири пъти и се срещнах два пъти с президента Тръмп ", сподели Вучич. " Мога да кажа, че президентът Байдън бе един от най-добре квалифицираните хора за полемика по всички политически въпроси . "

Междувременно Тръмп е " друг вид човек, доста харизматичен, като булдозер ", сподели Вучич, отбелязвайки, че администрацията " доста поддържа самодейността Отворени Балкани от първия миг и мога да кажа едно огромно благодаря. "
 Крехкият мир на Балканите е изложен на риск
Крехкият мир на Балканите е изложен на риск

Макрон и Шолц изясняват на Вучич за сигурността на европейския континент
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР