Сръбският президент Александър Вучич е пристигнал в Генералния щаб на

...
Сръбският президент Александър Вучич е пристигнал в Генералния щаб на
Коментари Харесай

Вучич е в генералния щаб на сръбската армия

Сръбският президент Александър Вучич е дошъл в Генералния щаб на въоръжените сили на страната.

Това заяви сръбският информативен портал " Новости ".

" Александър Вучич, сръбският президент и главнокомандващ на нашата войска, дойде в Генералния щаб ", написа порталът.

По-рано Вучич назова обстановката на административната граница сред Сърбия и самостоятелната провинция Косово и Метохия " доста сложна " поради решението на провинциалните управляващи да забранят от 1 август влизането на транспортни средства със сръбски номера и документи, издадени в Сърбия.
 Вучич: Прищина възнамерява да нападне Северно Косово
Вучич: Прищина възнамерява да нападне Северно Косово

Напрежение на Балканите

Ситуацията в района се утежни от блокирането на пътища и слагането на барикади в сръбските общини на провинцията по-рано в неделя, против възбраната на косовските локални управляващи за влизане на транспортни средства със сръбски номера и съответните сръбски документи на територията на провинцията от 1 август.

В резултат на това се наложи краткотрайно да бъдат затворени няколко пропускателни пункта на административната граница сред Сърбия и Косово.

В северните региони на Косово, в които живеят най-вече сърби, са пуснати и сирени за въздушна паника , оповестява уеб сайтът Vecernje Novosti, представен от БГНЕС. Отбелязва се, че жителите са почнали да строят барикади в региона на Рударе, на автомагистралата Прищина-Лепосавич и край град Звечан.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР