Сръбският член в колективното председателство на Босна и Херцеговина Милорад

...
Сръбският член в колективното председателство на Босна и Херцеговина Милорад
Коментари Харесай

Криза във Федерацията! Милорад Додик настоява за оставката на Джаферович

Сръбският член в груповото председателство на Босна и Херцеговина Милорад Додик заяви през днешния ден, че е изискал от председателстващия на този върховен държавен орган Шефик Джаферович да подаде оставка поради нарушение на конституцията и дейности в несъгласие на правилника за работа, заяви Танюг. Ако Джаферович не подаде оставка до идващото съвещание, Додик ще повдигне въпроса за промяна на бошнячкия член на председателството като точка в дневния ред.

" Джаферович отива на интернационалните конгреси и излага своето персонално мнение вместо да показва съгласуваните мнения на председателството ", съобщи Додик пред публицисти след съвещание на председателството на Босна и Херцеговина. По думите на Додик за него, като член на председателството на Босна и Херцеговина, това е недопустимо и нарушаването на конституцията е станало нормална процедура на другите двама членове на председателството.

" Поисках оставката на Джаферович. Той може да прави всичко, което приказва, като деятел на Партията на демократичното деяние, която работи антидейтънски, само че не трябва да прави това от името на председателството ", съобщи още Додик.

Наскоро Джаферович без решение на председателството на Босна и Херцеговина посети Ню Йорк, където приказва на съвещанието на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за обстановката в Босна и Херцеговина.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР