Сръбските опозиционни партии и граждански сдружения заключиха, че режимът на

...
Сръбските опозиционни партии и граждански сдружения заключиха, че режимът на
Коментари Харесай

Сръбската опозиция готви мащабен протест пред парламента за 13 април

Сръбските опозиционни партии и цивилен сдружения заключиха, че режимът на Александър Вучич не е извършил нито едно искане, които се избрани от жителите по време на митингите, които не престават повече от четири месеца допълнително от 100 града и общини в Сърбия, заяви пресслужбата на "Съюз за Сърбия ", предава скопската електронна медия „ 24 Инфо “, представена от Агенция Фокус.

,,От самото начало на митингите Александър Вучич съобщи, че няма да извърши нито едно искане на тези от нас, които протестираме. Това е единственото нещо, което сподели до момента и не лъже. Затова на 13 април в 15 часа пред Народното събрание на Сърбия, организираме всеобщ обществен митинг. Каним всички жители дружно да кажат "НЕ " на бруталната корист с медиите, на арогантното разрушение на институциите, на ограбването на икономическите запаси, на нарушаването на демократичните правила и на отричането на човешките права'', се споделя в известието на "Съюз за Сърбия ".

Подписалите "Договора с народа ", дружно с уредниците на митинга "Един от пет милиона ", са съгласни, че мирните цивилен митинги от този ден влизат в нова фаза, която включва всички форми на ненасилствено гражданско непокорство.

,,Преди огромния публичен митинг, като част от постоянните митинги, в събота, 6 април, призоваваме жителите да се разходят от постройката на държавното управление на Република Сърбия, което пренебрегва жителите до постройката на телевизия „ Пинк “, която злоупотребява с националната периодичност, с цел да популяризира ненавист и слага етикети на политическите съперници на Александър Вучич ", показаха уредниците на митинга.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР