Сръбските граничари са държали 5 часа председателя на Сдружение Глас“

...
Сръбските граничари са държали 5 часа председателя на Сдружение Глас“
Коментари Харесай

Заради книги на български език: Държаха 5 часа на границата председателя на „Глас“ - Босилеград

Сръбските граничари са държали 5 часа ръководителя на Сдружение „ Глас “ - Босилеград Александър Димитров, тъй като в багажника на колата му са открити три книги на български език.

 

Става въпрос за новата книга на Едвин Сугарев – някогашен български консул в Ниш -  „ Елегия за краището “, която е отдадена на проблемите на българите в западните околности.

 

„ Бях в София по работа. Прибирайки се в Босилеград, ненадейно за мен, при щателна инспекция на колата митничарите откриха книги, които седят в автомобила ми от няколко седмици. В това време аз няколко пъти съм пътувал до България “, описа преде бТВ Димитров.

 

„ В тази книга има персонално мое изявление на девет страници. Това е и мотивът книгата да е в колата ми. Имах информация, че до три екземпляра от каквато и да било книга могат умерено да минат през митницата и тъкмо по тази причина имах единствено три броя в колата си “, сподели още Димитров.

 

Той изясни, че на границата са му декларирали незабавно да върне книгите в България, само че той е отказал. След това му дали 72 часа да върне екземплярите. Според Димитров има персонално отношение към него плюс това книгата я има в електронен вид и всеки може да я прочете.

„ Фактът, че те реагират по този начин значи, че има доста истини в тази книга “, съобщи той.

 

Чака се реакция от страна на министерство на външните работи. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР