Сръбската прогресивна партия, чийто лидер е президентът Александър Вучич, води

...
Сръбската прогресивна партия, чийто лидер е президентът Александър Вучич, води
Коментари Харесай

Сръбската прогресивна партия води убедително на местните избори в Белград

" Сръбската прогресивна партия ", чийто водач е президентът Александър Вучич, води решително в изборите за общински съвет на Белград. Това сочат данните от екзитпола, обработени от социологическия център " Ипсос ".

Според информацията на " Ипсос " СПП е получила поддръжката на 45,1 на 100 от гласоподавателите. Освен нея долният предел от 5% минават още три политически сили. Става дума за партията на някогашния кмет на Белград Драган Джилас (18.8%), самостоятелния претендент и някогашен ръководител на община Нови Белград Александър Шапич (9%) и " Социалистическата партия на Сърбия " на сегашния външен министър на Ивица Дачич (6,1%)

БГНЕС напомня, че изборите за общински съвет на Белград завършиха и всички 1185 изборни секции затвориха в 20:00 локално време (21:00 часа българско).

Според изследванията на публичното мнение изборната интензивност по време на закриването на изборните секции надвишава 51,3%. В изборите участваха общо 1 млн. 611 хиляди жители с право на глас.

Сръбският ръководител на ГИК Зоран Лукич съобщи в ефира на националната телевизия, че гласуването е осъществено без съществени нарушавания. Според Лукич крайните резултати ще бъдат ясни в границите на 24 часа след затварянето на изборните секции, т.е. до 20:00 часа локално време (21:00 българско) на 5 март.

За опцията да влязат в общинския съвет на Белград с 110 места, се състезаваха 24 партии, партийни обединения и цивилен групи. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР