Сръбската полиция е задържала журналистка, която написала критичен текст за

...
Сръбската полиция е задържала журналистка, която написала критичен текст за
Коментари Харесай

Сръбска журналистка е задържана заради критичен материал за COVID-19

Сръбската полиция е задържала журналистка, която написала сериозен текст за оправянето с епидемията от ковид, заяви през днешния ден нейният юрист, представен от ДПА и Българска телеграфна агенция.
Журналистката Ана Лалич от осведомителния уебсайт Нова.рс е арестувана за 48 часа по обвинявания в разпространяване на подправена информация и предизвикателство на суматоха, съобщи юристът й Сърджан Ковачевич.
В материал, оповестен през вчерашния ден, уеб сайтът твърди, че личният състав на клиника в Нови Сад работи без съответно защитно облекло. В текста се показва още, че е допустимо няколко медицински сестри да са инфектирани и че в клиниката липсват медикаменти.
Репортажът, озаглавен "Клиничният център във Войводина покрай колапс ", цитира доктор от личния състав, без да посочва името му.
Клиниката бързо отхвърли тези изказвания и подаде тъжба в полицията против Лалич. Тя беше арестувана нощес, а карцерът й беше продължен с претекста, че може да повтори дейностите си, съобщи Ковачевич.
Междувременно рано през днешния ден министър председателят Ана Бърнабич съобщи, че държавното управление ще анулира решение от 28 март, което разрешава информация, обвързвана с пандемията, да бъде оповестена, единствено в случай че идва от националния спешен център. Тя сподели, че постановлението имало за цел "да защищити жителите от непроверена информация ", само че призна, че то може "да хвърли подозрения върху това, което се опитваме да изпълним ".
Кризисният център организира всекидневно конференции в 15 часа локално време и оповестява за развитията и проектите. Обикновено Бърнабич и президентът Александър Вучич вършат значимите известия, като удължение на ограниченията за карантина, на обособени конференции.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР