Сръбската полиция арестува опозиционния политик Милош Павлович, заместник-председател на Националното

...
Сръбската полиция арестува опозиционния политик Милош Павлович, заместник-председател на Националното
Коментари Харесай

Сърбия арестува опозиционен политик за участие в антиправителствен протест

Сръбската полиция арестува опозиционния политик Милош Павлович, заместник-председател на " Националното придвижване на Сърбия " - НДС.


Той е бил арестуван за няколко часа преди да бъде освободен. Причината за ареста е присъединяване му в митинг на опозицията на 24 декември против нарушаванията на изборите от 17 декември.

НДС е ръководена от Мирослав Алексич, един водачите на най-голямата опозиционна коалиция " Сърбия против насилието ".

" Днес, в покрайнините на Ужице на път за Златибор беше задържан Милош Павлович. По това време той е бил в колата със фамилията си ", оповестиха от партията.

Пътни служители на реда са спрели Павлович, ревизирали са документите му и са го уведомили, че за него е издадена заповед за арест. Заповедта е обвързвана с присъединяване му в митинга против нарушаванията на изборите от 17 декември, който се организира на 24 декември пред кметството в столицата Белград.

Опозицията упорства за следствие на парламентарните и локални избори, заради широкомащабните нарушавания от страна на ръководещата " Сръбска прогресивна партия " на президента Вучич. Европейският парламент одобри остра резолюция, призовавайки за същото.

" Въпреки че Павлович е бил в Белград всеки ден след митингите и като юрист по естеството на работата си в съдилищата, полицията подло го арестува пред очите на фамилията му под предлог, че не е могла да го откри до момента. Всичко това е част от проекта за заплашване от страна на узурпиращия и принудителен режим преди учредителната сесия на Народното събрание на Белград, която е планувана за понеделник, 19 февруари. Те няма да се спрат пред нищо в битката против опозицията ", се споделя в известието на НДС.

Мирослав Алексич разгласи пред телевизия N1, че съпартиецът му Милош Павлович ще бъде изслушан в 9 ч. сутринта на 19 февруари в белградската прокуратура. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР