Спротният директор на Формула 1 Рос Браун обяви, че се

...
Спротният директор на Формула 1 Рос Браун обяви, че се
Коментари Харесай

Гран при на Китай във Формула 1 може да бъде отложена заради коронавируса

Спротният шеф на Формула 1 Рос Браун разгласи, че се работи по отсрочване на Гран при на Китай и преместването на надпреварата за по-късна фаза оот сезона. Причината е болестта с ковид, която засегна над 30 хиляди души, а починалите са повече от 600.

Състезанието в Шанхай би трябвало да се организира на 19 април, само че съгласно Браун все още е невероятно старт да има тогава поради обстановката в страната.

Голям брой спортни събития в Китай към този момент бяха анулиран, измежду които международното състезание по лека атлетика в зала.

" Оставяме отворена опцията за осъществяване на надпреварата на по-късен стадий през годината. Китай е доста значим пазар за Формула 1 и ние имаме предпочитание да присъстваме там. Хората също демонстрират доста огромен интерес към спорта ", разяснява Браун.

" Изчакваме управляващите и промотърът да вземат решение и мисля, че това ще се случи скоро. Всички обществени събития през март към този момент са отсрочени. Ситуацията е доста сложна ", разяснява още британецът.

Последният случай, в който съревнование не се организира беше през 2011 година Тогава поради обществено неодобрение в Бахрейн и конфликти в страната стартът беше отсрочен, а след това и дефинитивно анулиран.

Според английския вестник " Дейли Мейл " има възможност с изключение на Гран при на Китай да бъде отсрочено и надпреварата във Виетнам, което би трябвало да се организира две седмици по-рано. Ако това се случи ще има повече от месец пауза сред конкуренцията в Бахрейн (22 март) и Гран при на Нидерландия (3 май).

Всичко, което би трябвало да знаете за: Формула 1 (554)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР