Спрецсъдът върна на прокуратурата делото по т.нар. царски конюшни. Подсъдими

...
Спрецсъдът върна на прокуратурата делото по т.нар. царски конюшни. Подсъдими
Коментари Харесай

Спецсъдът пак върна на прокуратурата делото за „Царските конюшни“

Спрецсъдът върна на прокуратурата делото по така наречен царски конюшни. Подсъдими по делото са двама – Веселин Пенев, някогашен регионален шеф на София и Юлия Димитрова-Цекова, лицензиран оценител, съобщи БГНЕС.

Досега делото два пъти е връщано за доразследване на прокуратурата от Софийския градски съд. След измененията в Наказателно-процесуален кодекс в действие от 5 ноември 2017 година делото е беше импортирано в профилирания углавен съд, изясни през днешния ден юристът на Пенев – Менко Менков. Днес спецсъдът приключи правосъдното произвеждане считайки, че прокуратурата е позволила основни нарушавания на процесуалните правила, като добави, че прокурор от СГП е предявил обвиняване на подзащитния му и другата подсъдима във етапа на досъдебното произвеждане след измененията в Наказателно-процесуален кодекс, а това е трябвало да бъде сторено от прокурор или проверяващ орган на профилираната прокуратура.

Менков уточни и че спецсъдът не одобри за взаимно разглеждане гражданските искове, които са предявени от министерството на финансите и от регионалната администрация против Пенев и другата подсъдима. След като спецсъдът се произнесе, че връща на прокуратурата дело, Пенев в първия миг не изиска да приказва пред медиите с аргумента, че за момента няма какво да каже също така, което към този момент е декларирал още преди 2 години, преди да подаде оставка. „ Въпросът е кардинален и е обвързван с това, че за следващ път единственото настоящо нещо е, че не съм направил никакво нарушаване нито по процедурите, нито по законовите правила, нито пък има, съгласно мен, а уповавам се и съдът потвърди все в миналото това, каквато и да е финансова вреда за страната ”, сподели той.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР