Справка в специализирани сайтове показва, че това са най-ниските котировки

...
Справка в специализирани сайтове показва, че това са най-ниските котировки
Коментари Харесай

До дни предстои голямо поевтиняване на горивата у нас!


Справка в профилирани уеб сайтове демонстрира, че това са най-ниските котировки от близо три години насам. За последно горивата са били под 2 лв. при започване на септември 2017 година Причина за внезапното събаряне на цените е сривът на петрола на интернационалните пазари. В понеделник котировките паднаха с над 20% и стигнаха под 37 $ за барел.

В петък по време на срещата на страните производителки от ОПЕК+ Саудитска Арабия не съумя да убеди Русия да поддържа понижаване на производството на нефт до края на годината. Това трябваше да задържи спада на цените, които се движат надолу поради ковид и опасенията за спад на стопанската система поради него. След разрива Саудитска Арабия разгласи през уикенда, че понижава цените на своя нефт и има намерение да усили добива, което провокира срутва в котировките.

Ако цената на петрола остане под 50 $, това е позитивно за международната стопанска система, тъй като потребителите ще спестят разноски. Повечето европейски страни ще се възползват, защото те са вносители на нефт. Разклатената от ковид китайска стопанска система също може да бъде нормализирана от ниските цени на петрола, написа " 24 часа ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР