Спортният министър Радостин Василев обяви, че стартира проверка по сигнали,

...
Спортният министър Радостин Василев обяви, че стартира проверка по сигнали,
Коментари Харесай

Министър Василев: Започваме проверка по сигнали за клубове-фантоми в БФС

Спортният министър Радостин Василев разгласи, че започва инспекция по сигнали, че в Българския футболен съюз (БФС) ефективно присъединяване взимат клубове-фантоми. Това разгласи той в ефира на Nova.

„ Последните няколко дни сме сезирани с редица сигнали за клубове, взели участие в предходния конгрес, които нямат действителна активност и са фантоми. Възложил съм инспекции в няколко района на страната, тъй като имам противен опит с тези хора, които ще организират идния конгрес. Подадени са сигнали за към 10 клуба в няколко области на България. Моето предпочитание е да бъде извършен един почтен и обективен конгрес, който в действителност да покаже кой претендент е по-одобряван от клубовете, само че от такива, които в действителност съществуват. Смятам, че смяната, която стартира в страната неизбежно ще стигне и до БФС “, сподели министърът.

Радостин Василев също по този начин дефинира проблема с изчезналите документи от архивите на министерството, касаещи държавното финансиране на Европейското състезание по футбол за юноши до 17-годишна възраст през 2015 година Той дефинира изгубването на контракта, като „ граничещо с закононарушение “ действие. Тепърва и там следва инспекция, която да откри дали някой от управлението на БФС не е забъркан в тези действия.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР