Спортният министър Радостин Василев говори по актуалните теми. Той заяви,

...
Спортният министър Радостин Василев говори по актуалните теми. Той заяви,
Коментари Харесай

Радостин Василев: Никога не бих помогнал на ЦСКА за сметка на Левски

Спортният министър Радостин Василев приказва по настоящите тематики. Той съобщи, че в никакъв случай не би ощетил поради и добави, че му следва среща със притежател на " сините " Наско Сираков. Василев е безапелационен, че е нямало скандал с Илияна Раева и подобен е бил основан само от медиите.
" Безобразията в спорта ще бъдат обявявани от мен поетапно в границите на дълъг интервал от време, занапред ще ставате очевидци на конференции, на които ще разкриваме какво и по какъв начин се е случвало в българския спорт. През 2020 година са подписани от ММС контракти за създаване на спортни салони в учебни заведения в разнообразни елементи на страната, към 15 милиона лв. са изплатени предплатено на изпълнителите по тези планове, до ден сегашен нямаме построен нито един салон. Виждаме типичен образец на " Автомагистрали " в ММС - погашение на 15 милиона, а договорите към този момент са изтекли, парите и салоните ги няма. Тепърва ще разберем къде са парите, година и няколко месеца никой не знае къде са. Това е голям запас, с който желаеме в действителност да строим салони. Искам да схвана какво е станало. Ако не ни бъдат върнати парите, ще сезирам всички комптентни органи, уведомил съм премиера, финансовия министър и министър Рашков.
Ще потвърдим, че работим в името на обществото! Мисля, че и служебният министър работи по този проблем, аз съм се захванал доста съществено. Фирмите по-скоро са основани особено, с цел да извършат тези поръчки, не може да се търси история в тяхното битие. Срамно е, че след толкоз открадните средства нищо не е направено и спортната база, спортните учебни заведения са в такова положение! Спортната инфраструктура би трябвало да се усъвършенства оттук насетне. Изисквам документ преди няколко дни по настоящ проблем и този документ го няма в оригинал в министерството, не знаем този документ къде се намира. Може да се стигне и до доказване на незаконосъобразни дейности ", съобщи Радостин Василев пред " Нова телевизия ".
" Спор и скандал с нито една федерация не съм имал. На срещите те дадоха страхотни хрумвания за програмата за развиване на спорта за високи достижения, ще ги въведем в ръководството. Имаше неразбирателство с госпожа Раева по време на първата среща, тя написа известие в персоналната й " Facebook ", обърнах внимание на този въпрос. Не мога да имам кавги с госпожа Раева, тъй като нашите връзки са професионални. Отношението ми към федерациите е равнопоставено. Г-жа Раева ми се обиди на самата среща, тъй като споделих, че когато съм бил отвън ММС, ми се е коствало, че БФХГ е имала условен комфорт, тя се обиди. На идната заран тя беше в моя кабинет и уточнихме, че съм направил коментар по отношение на нейното държание, тя е написала нещо безогледно - стигнахме до извода, че или ще продължим да вървим дружно, или няма по какъв начин да се развива системата на спорта.
Никога не съм я обиждал, в никакъв случай не съм й повишавал звук, не съм желал да я засегна, този скандал беше изкуствено основан, работим в естествена диалогичност. Получих информация вечерта, че госпожа Раева е в доста тежко положение, приела е доста неприятно думите ми на брифинга. Звъннах й, попитах я по какъв начин е. Аз съм човек, който почита всички страни в спорта. Казах й, че в случай че се е почувствала наранена от мнения, аз й се оправдавам. Поканих я на среща в моя кабинет, тя беше точна, пристигна, срещата завърши с колегиален жест ", добави министърът.
" Дали е имало трети човек? Кой е кръстникът на мафията? Дотук бяхме в областта на сериозното, с намесата на господин Борисов и неговия коментар отиваме в областта на занимателното. В моето схващане като човек, който е елементарен член от нашето общество, единственият човек, който може да се асоцира за мен с кръстник на мафията е този, на който заместник-председател на ПГ и министри целуват ръка. Този, който заповядва да стопира инспекция в една бирена фабрика, тъй като по този начин е решил. Този, който приказва цинизми за европейските ни сътрудници, тъй като по този начин е решил. Този, който взе участие в 35-40 абсурда през годините, които са създали страната ни за насмешка. Този, който накара обществото да приема за обикновено фотоси с пачки и кюлчета в леглото. Та неговият облик най ми наподобява като човек на кръстник на мафията, само че никой не ми е звънял. Аз съм задоволително учтив и госпожа Раева е задоволително умна, с цел да можем да уточним връзките си между тях. Ако някой си мисли, че със звънене по телефона се вземат решение проблеми, това е единствено господин Борисов. Страните позволяват проблемите дружно. Винаги, когато заговорим за мафия и кръстници на мафията, някак си се появява господин Борисов. Трети човек не е имало, това може да бъде доказано ", сподели още Радостин Василев.
" Българският състезателен тотализатор е има облага 8 милиона през 2020 година и 11 милиона облага през 2021 година. Обясних, че е взето политическо решение за тяхното освобождане, по съдружното съглашение. Искаме да разберем за какво две години след национализацията на лотариите БСТ не осъществя облагата, която отива във връзка с цифрите. БСТ е сдружение, учредено със специфичен закон, основно сдружение е, би трябвало да бъде ръководено от хора, на които имаме доверие ", продължи той.
" Не съм министър на ЦСКА. Някой неприятел в задкулисието желае да бута половин България, " синя " България, да ненавижда министъра на спорта, тъй като в миналото той е работил в ЦСКА и тъй като е бил последовател на ЦСКА. От момента, в който съм станал министър, съм последовател на целия български спорт. Подал съм ръка на всички, освен на футбола, освен на Левски и ЦСКА. Поставен съм в комплицирана обстановка, в никакъв случай не съм парадирал с принадлежността си към ЦСКА, в никакъв случай не бих оказал помощ на ЦСКА за сметка на Левски, взаимни отстъпки за никого няма да върша, колкото ми е непосредствен господин Сираков, толкоз ми е непосредствен и господин Ганчев!
За разлика от предходния министър председател, който 12 години се хвалеше, че е безжалостен левскар, аз не бих направил сходно нещо. Когато банкрутира ЦСКА, някогашният министър председател сподели, когато имаше два тима - ЦСКА 1948… " таман ще играят събота и неделя ", ето това е насмешка. Коментарът ми за цената на трибуната, го направих, пресъздавайки думите на основния проектант в моя кабинет. Ако съм знаел, че това ще обиди управлението на Левски, нямаше да го върша. Уточних го това с г-жa Раева, с господин Сираков се разбрахме да се забележим, не съм човек, който желае да мачка някого, да притистика - в противен случай.
Стадионът на ЦСКА е в " Сердика Спортни Имоти ", аз съм принципал на това сдружение, желая законово те да имат опция да построят сами нещо. Ако Левски, тъй като стадионът им е в патримониума на регионалния шеф, желаят да построят естрада, аз първи ще отида при регионалния шеф на София и ще желае да им спомага писмено да построят козирката на своята естрада, не би трябвало да има разделяне сред почитателите, 30 години българите се разделяме - ЦСКА или Левски, грозни или красиви, би трябвало да се обидиним без ненавист ", сподели още Радостин Василев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР