Спортният министър Красен Кралев предупреди феновете, които смятат да присъстват

...
Спортният министър Красен Кралев предупреди феновете, които смятат да присъстват
Коментари Харесай

Министър Кралев заплаши феновете с глоби при неспазване на мерките

Спортният министър Красен Кралев предизвести почитателите, които считат да участват на утрешния мач сред България и Унгария, че би трябвало прецизно да съблюдават противоепидемичните ограничения. По-рано през днешния ден бе взето решение на дуела да бъдат позволени повече фенове - 8500 (20% от потенциала на стадион " Васил Левски " ). Тяхнотоповедение обаче ще бъде следено прецизно от над 100 камери, като нарушителите ще бъдат извеждани от стадиона и глобавяни.

" Днес организирах среща с министъра на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов, изпълняващия длъжността президент на Българския футболен съюз Михаил Касабов и вицепрезидента на централата Емил Костадинов.

Взехме решение, че при провеждането на футболната среща от баражите за класиране на Европейското състезание сред националните тимове на България и Унгария, както и на дуела от Лигата на нациите сред България и Уелс на националния стадион „ Васил Левски “ се позволява аудитория до 20% претовареност на местата, при настаняване на феновете минимум през две седалки и при съблюдаване на физическа отдалеченост от 1,5 м.

За да се избегне скупчване на последователи и да се предотврати разпространяването на COVID-19 се позволява запълването на 20% от потенциала на оборудването, който е 42 740 седящи места. Задължително е последователите да носят защитна маска или друго средство покриващо носа и устата. На входовете на оборудването ще бъде измервана телесната температура на всеки клиент, а такива с забележими признаци на простуда няма да бъдат допускани до трибуните. Ще бъдат обезпечени и дезинфектиращи средства при влизането на трибуните.

Изключението се прави за мачовете на националния тим на база разрешението от УЕФА баражите да се организират пред аудитория, която е до 30% от потенциала на оборудванията. Контролът за спазването на противоепидемичните ограничения ще бъде непоколебим от страна на българските здравни управляващи и европейската футболна централа. Нарушителите ще бъдат глобявани и отстранявани от стадиона. За задачата ще се употребява и системата за видео наблюдаване, която беше конфигурирана на “Васил Левски”. За съблюдаване на ограниченията ще наблюдават 100 камери с най-висока резолюция.

Пожелавам триумф на нашите национали, които при победа над Унгария ще се изправят против спечелилия от двойката Исландия-Румъния още веднъж в София. Това е последният стадий към присъединяване на европейските футболни финали, които бяха отсрочени с една година поради пандемията от ковид ", написа Кралев във Facebook.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР