Спортният министър Красен Кралев днес връчи почетни медали на медалистите

...
Спортният министър Красен Кралев днес връчи почетни медали на медалистите
Коментари Харесай

Кралев връчи почетни медали на спортисти с увреден слух

Спортният министър Красен Кралев през днешния ден връчи почетни медали на медалистите от Игрите за хора с повреден слух Дефлимпикс. Там нашите представители завоюваха три бронзови оценки. През тази година ММС финансира подготовката и присъединяване на спортисти с повреден слух на надпревари с 550 000 лева

" Днес връчих почетни медали на ММС на медалистите от Игрите за хора с повреден слух Дефлимпикс, които се организираха в Самсун (Тур).

България завоюва три бронзови оценки в Турция - на Панайот Димитров (57 кг, битка св. стил), Иван Стоилов (66 кг, битка кл. стил) и Николай Христов (75 кг, карате/кумите). Почетни медали на ММС получиха също основният треньор на битката Денислав Чамишки и треньорът по карате Борислав Иванов.

От името на Спортната федерация на глухите в България изпълнителният шеф Николай Бозев ми подари сувенирен орден на Дефлимпикс, а ръководителят Николай Николов ми благодари за оказаната поддръжка.

Поздравих състезателите и треньорите за достойното показване. Медалите не са най-важното нещо в спорта, само че постоянно е хубаво, когато ги има. По-важно е обаче, че те дават образец на хората с повреден слух и им демонстрират, че спортът е наличен за тях. Това е методът да мотивираме повече българи, без значение от здравния им статус, да излязат от къщите си и да бъдат физически дейни.

Подчертах също, че ММС и федерацията би трябвало да работят за разширение на географията на спорта за хора с повреден слух, като бъдат обхванати допустимо най-вече градове в страната.

През тази година ММС финансира подготовката и присъединяване на спортисти с повреден слух на надпревари с 550 000 лева ", написа Кралев на стената си във " Facebook ".

 Красен Кралев връчи спомагателни 5000 лв. на Антъни Иванов
Красен Кралев връчи спомагателни 5000 лв. на Антъни Иванов

Признанието е поради изключителната стойност на достижението на Световното по плуване
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР