Спортният директор на ЦСКА-София Кристиано Джарета не отдава голямо значение

...
Спортният директор на ЦСКА-София Кристиано Джарета не отдава голямо значение
Коментари Харесай

Джарета: Титла и Купа не са непременна цел за нас

Спортният шеф на ЦСКА-София Кристиано Джарета не отдава огромно значение на загубата с 2:3 от Ботев (Пловдив) в първия полуфинален конфликт за Купата на България, защото е сигурен, че в реванша развоя на събитията ще е друг.

Шефът на " алените " бе безапелационен пред " Дарик " радио, че задачата пред столичани не е безусловно да завоюват купата или Купата, само че ще се постараят да го създадат.

Г-н Джарета, към 60 дни откакто ЦСКА ви назначи за състезателен шеф, какви са ви първите усещания за клуба и изцяло за града?

- Градът ми харесва, има доста приятни места за хранене най-вече. За клуба бих отбелязал положителното лице, само че несъмнено можем да надградим върху избрани елементи. Във футбола може генерално да се усъвършенства всичко, тъй като актуалният свят е като една кола, която в никакъв случай не стопира и продължава да върви. Например, би трябвало да подобрим комплекса, скаутското звено, базата за възобновяване и подготвителните стадиони. Затова е толкоз значимо да се има визия към футбола от всички, с цел да се минава малко по малко.

Казахте в едно изявление, че желаете да опознаете футболистите и като хора в едно изявление. Какво можете да кажете за футболистите след 2 месеца работа?

- На първо място, те са доста добър колектив. Това е доста значимо и главно за реализиране на нашите цели. Има добра химия сред тях. Любослав Пенев се оправя добре с мотивацията на играчите даже и на тренировки. Имам положително усещане и го виждам във всеки един футболист поотделно, фокусирани са върху постигането на задачите на тима.

Вчера вечерта Ботев Пловдив победи ЦСКА с 3:2 в първия полуфинал за Купата на България, загубата отдалечи ли отбора от трофея?

- Вчера бе просто мач, който за злощастие загубихме заради доста аргументи. Това е персонално мнение основано на видяното на терена, само че има и реванш. Трябва да продължим напред и да мислим за него, само че преди този момент следва дербито в събота и се приготвяме за него.

Споменахте за дербито, какви са ви упованията за най-големия мач в България - ЦСКА - Левски?

- Очакванията са ми като тези на всички наши почитатели, тъй като е извънредно значим дуела за тях. Сигурен съм, че нашите футболисти ще покажат най-хубавото на което са способни. Трябва да натискат от първата до последната минута, тъй като самите те знаят какъв брой е значителен дуела, освен поради шампионата, само че и поради последователите, които са постоянно до тима.

Левски завоюва последните две дербита, имат ли психическо преимущество " сините "?

- Не мисля. Най-важното е да се съсредоточим върху себе си. Сутринта отборът бе на игрището, подготвяйки се за идната среща и са добре готови според мен.

Видяхте ли мотивация и искра в очите и дейностите на футболистите на тренировката преди мача, даже и след вчерашното проваляне?

- Мисля, че да, тъй като изглеждаха подготвени да продължат напред сутринта на тренировката. Когато се срещнаха преди заниманието, бяха смутени, само че по време на упражненията в очите на Любо съзрях тигър, което е доста значимо за реализиране на упомената упоритост и мотивация на футболистите.

Като чужденец, усещате ли напрежението към този мач от почитатели, медии даже и изцяло върху клуба?

- Долавям обикновено напрежение, тъй като в роля като нашата е разумно да има непрекъснат напън отвред, което кореспондира с отговорността тук - да се подобряваш непрекъснато. Нищо особено, само че с мисълта, че дуелът е значим по доста аспекти.

Мислите ли, че ЦСКА има дълга пейка за идните мачове до края на сезона?

- В момента имаме известни проблеми с травми, само че това не е от толкоз огромно значение, тъй като футболистите ни демонстрираха добра класа и дадоха отговор по добър метод на предизвикването. След последната загуба от Левски направихме добра серия и поредност от победи с тези играчи. Имаме положително качество и на аварийна пейка, настрана и доста положителни млади гении, тъй че имаме прекрасен избор.

Ако ЦСКА загуби от Левски, мислите ли, че Лудогорец ще бъде още веднъж първенец, тъй като вероятно 6 точки и 6 кръга преди края си е е доста добра преднина за тях?

- Грешка е, в случай че вършим сметки преди мача. Не би трябвало да мислим дали ще спечелим, загубим или какво ще се случи в бъдеще. Трябва да се концентрираме и подготвим оптимално добре за дербито. Уверен съм, че играчите ще покажат своите най-хубави черти и не желая да мисля, че ще загубим.

Има ли ЦСКА сили за дубъл?

- Това, което би трябвало да вършим, е да мислим мач за мач. Не би трябвало да мислим за двата трофея, нито за каквото и да е. Вчера играхме с Ботев (Пловдив), в събота с Левски, другата седмица отново с Ботев, тъй че тези дуели би трябвало да стоят на дневен ред.

Има ли съответна цел пред тима?

- Когато сме втори в класирането на шампионата и на полуфинал за Купата, е обикновено да опитаме да реализираме задачите пред нас. Вчера дуелът с Ботев (Пловдив) също бе крачка, в събота имаме мач с Левски, който също е значима стъпка и ще покажем най-хубавото. Ние нямаме за цел безусловно да спечелим купата и купата или единствено едната конкуренция. Във футбола няма изчисления, тъй че мач за мач мислим и съм убеден, че ще имаме опцията да реализираме положителни резултати.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР