Спортният директор на Локомотив (Пловдив) Георги Иванов - Гонзо, заяви

...
Спортният директор на Локомотив (Пловдив) Георги Иванов - Гонзо, заяви
Коментари Харесай

Гонзо: Не съм чувал Наско Сираков повече от 10 години

Спортният шеф на Локомотив (Пловдив) Георги Иванов - Гонзо, съобщи пред " бТВ ", че не е получавал оферта да се завърне на управителен пост на стадион " Георги Аспарухов ".

Подобни информации се появиха след промяната на собствеността на мажоритарния пакет акции (86,6% от собствеността на клуба). Ценните бумаги бяха джиросани на голмайстор номер 1 в историята на отбора Наско Сираков от някогашния им притежател Георги Попов - доближен до Васил Божков.

" Аз не работя за Христо Крушарски, а за " Локомотив ". Начертали сме проект за бъдещето, тъй че ще бъде изменничество от моя страна да си потегли в този миг. Наско Сираков го видях последно преди 8 месеца на едно събитие на " Левски ", а не съм го чувал повече от 10 години. Това би трябвало да ви е ясно, че не съм приказвал с никой в " Левски ". В последна сметка вашата работа в медиите е такава - да създавате интриги. В момента влизам в пояснителен режим, без да има за какво ", съобщи Иванов и добави:

" Не е правилно, в случай, че остават 9 мача, да приказваме за промяна на " Локомотив " и " Левски ". А и не сме говорили. Плюс това ви обясних, че имам задължения към този клуб и ще бъде не добре да оставя всичко по средата. Оферта не съм имал. Единственият човек, който може да насочва предложения, е Наско Сираков. Може би ви излиза наяве, че такава оферта няма. За интерес и такива неща... нямам концепция ".

Днес (9 юни) Левски ще гостува на Локомотив в първи мач от полуфиналите в шампионата за Купата на България. " Черно-белите " се надяват да повторят триумфа си от предходния сезон, когато завоюваха трофея.

" Във футбола няма минало време, а единствено настоящо и бъдеще. Смятам, че това е в предишното и се надявам да докараме купата с нова цифра - с 2020. Разбира се, че ще бъде мъчно, поради, че остават четири мощни тима - в този момент играем против " Левски ", в случай че продължим, би трябвало да срещнем ЦСКА или " Ботев ". Всички четири тима сме съществени и всеки един ще бъде справедливо да е притежател на Купата ", съобщи Гонзо.

" В момента работя в " Локомотив " и най-важни са ми задачите и упоритостите, които има този тим. Най-важно е да поддържаме това високо равнище, което вършим от началото на годината. Знаем, че на футболистите, които 2 месеца стояха у дома, ще им бъде тежко, само че в последна сметка, когато пристигна умората и стане тежко, доста е значимо те да покажат темперамент. За нас е значимо да реализираме задачите си, с цел да можем да трупаме самочувствие, с цел да можем да отидем в Европа, да покажем, че " Локомотив " е израснал след предходната година, когато изигра два мача в евротурнирите и да покажем, че сме по-подготвени тази година. Това ни е задачата - да влезем в Европа. Смятам, че всички треньори работят без да знаят какво би трябвало да чакат от футболистите. Може би след трети-четвърти кръг ще добием ясна визия кой на какво равнище е. В момента на футболистите им липсва скорост, динамичност в играта. Смятам, че с мачовете ще се завърнат тези качества ", предвижда той.

Иванов беше притеглен в пловдивския отбор от притежателя Христо Крушарски и подписа контракт с отбора през август 2019 година

" Спечелването на Купата беше преломен миг в държанието на тима и на почитателите. Все отново всеки обича спечелилите. Смятам, че сме постигнали една добра симбиоза сред почитатели, управление и футболисти. Доста си сътрудничим и поради това, че би трябвало да вършим нов стадион. Феновете са ни от изгода като дават хрумвания. Все отново те са хората, които седят по трибуните. Смятам, че имаме положително съдействие и любовта, която те демонстрират към тима, дава спомагателна мотивация на играчите ", съобщи Иванов.

Той не пропусна да похвали и треньора Бруно Акрапович, който е отпред на отбора от 2017 година насам.

" Акрапович, откакто заставам година и половина, футболистите привикнаха с неговите хрумвания и метода му на работа. Нормално е, когато един човек работи по-дълго време, да наложи концепциите си. Акрапович наложи своите. Футболистите, които още предходната година задържахме, бяха в основата. Набавянето на още няколко индивида подвигнаха равнището. Смятам, че " Локомотив " е един от водещите тимове в шампионата, дружно с " Левски ", ЦСКА и " Лудогорец ", убеден е Гонзо.

Една от неговите съществени задания е развиването на школата на отбора.

" Работата на спортният шеф не е единствено да се занимава с тима. Смятам, че всичко обвързвано с тима, със стадиона, школата, е работа на спортния шеф. Когато работиш в школата, не става от през днешния ден за на следващия ден. Това е един пореден развой, който изисква 2-3 години. Смятам, че, откогато аз съм тук, много внимание сме обърнали на школата. Всички улеснения сме обезпечили. Все още нямаме базата, която желаеме, само че към този момент е задвижен планът, който би трябвало да създадем. След като " Локомотив " направи базата, към този момент ще стъпим на друго равнище във футбола ", сподели той.

Иванов призна за интерес на клуба към един от футболистите на " Левски " - Атанас Кабов, само че съобщи, че към момента няма подписан контракт.

Гонзо е безапелационен, че предприемачът Христо Крушарски е основал добра атмосфера в отбора, на което се дължат и триумфите в последните години.

" Лесно се работи. Аз работя доста добре. Той е правилен към тима. Приема резултатите на тима малко фенски, само че в последна сметка президентите на тимовете са почитатели, които не са били спортисти, футболисти. Нормално е, откакто са президенти, да са почитатели. Имам признателност към Христо Крушарски. Работим добре ", безапелационен е спортният шеф.

На същата позиция Иванов работи и в Левски в два интервала.

" Първият ми престой беше със притежател господин Тодор Батков. Нещата бяха подредени, финансови проблеми нямаше. Втория път имаше много финансови проблеми, месеци неплатени заплати. Беше мъчно за целия клуб. Да съпоставяме бюджети... Тези 2 млн. лв., които оповестиха от " Левски ", са доста огромен бюджет за качеството, което демонстрира " Левски " като тим. Тогава бюджетът беше 5-6 млн. лв. годишно и считам, че тогава " Левски " имаше добър тим. Когато се върнах от " Черно море " за втория път, трябваше да освободя доста футболисти, които бяха скъпоплатени, и да взема на тяхно място футболисти с ниски заплати, с цел да може да вляза в бюджета. Нормално е да падне качеството на тима, като футболисти. И да се освобождават хора от личния състав, само че това е нещо обикновено за една компания, когато стартира да няма пари ", спомни си тогава той. efbet Лига 25 кръг, петък 5 юни  Локомотив (Пловдив) 2:0краен резулат  Етър
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР