Спортният директор на Формула 1 Рос Браун заяви, че симулациите,

...
Спортният директор на Формула 1 Рос Браун заяви, че симулациите,
Коментари Харесай

След симулатора: Рос Браун защити промените във Ф1 за 2019

Спортният шеф на Формула 1 Рос Браун съобщи, че симулациите, които са направени, с цел да покажат задачата на техническите промени за сезон 2019 в шампионата, са показали осезаеми резултати, които би трябвало да подобрят опциите за изпреварване. Преди подготвяните грандиозни промени за сезон 2021 във Формула 1, притежателите на Ф1 показаха няколко по-малки нововъведения, фокусирани върху крилата на болидите. Надеждата се корени в това, че опростяването на аеродинамичния профил на избрани елементи на болида ще разреши на водачите да бъдат по-близки в борбите на пистата.

" Още един път, в Бразилия, видяхме, че когато равнището на показване на два болида е относително еднообразно, изпреварването е съвсем невероятно. Това слага въпроса по какъв начин да го създадем по-лесно за колата откъм гърба. През 2018-а ние направихме огромна стъпка напред и през последните седмици се фокусирахме върху детайлите. От работата ни в симулаторите и от тимовете, с които споделяме, можем да кажем, че резултатите са осезаеми. Все отново сме наясно, че действително доказателство за това ще имаме през март месец по време на Гран При на Австралия ", разяснява Браун.

Той подчертава и върху това, че бъдещите промени са единствено началото на процеса по опростяване на спорта и основаване на по-интересен театър за почитателите.
Ross Brawn says the simulation work for F1's 2019 rule changes is showing " tangible " effects that should improve the racing: https://t.co/pgTVncTw28
— Autosport (@autosport) November 14, 2018 Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР