Спортният директор на Борусия Дортмунд - Себастиан Кел, очаква наддаване

...
Спортният директор на Борусия Дортмунд - Себастиан Кел, очаква наддаване
Коментари Харесай

Спортният директор на Борусия Дортмунд очаква наддаване за Белингам

Спортният шеф на Борусия Дортмунд - Себастиан Кел, чака наддаване през лятото измежду европейските клубове за подписа на британския полузащитник Джуд Белингам и показа, че футболистът може да напусне при подобаващата цена.

„ Вярвам, че надпреварата за него ще набере повече скорост след края на сезона. Ако той си тръгне, това евентуално ще ни донесе доста пари. ОК, това е сюжет, при който постоянно сме намирали решение в предишното. Точно по тази причина сега сме спокойни “, съобщи Кел пред телевизия Sky.

Белингам няма да е първият надарен млад футболист, който напуща Борусия Дортмунд в последните години, откакто клубът продаде Усман Дембеле на Барселона, Джейдън Санчо на Манчестър Юнайтед и Ерлинг Холанд на Манчестър Сити, всички за съществени суми.

19-годишният англичанин дойде в Дортмунд през 2020 година от Бирмингам за 25 милиона евро и има контракт с Борусия до 2025-а, като сега е оценен на към 140 милиона евро.

Според скорошни информации от испански медии, Джуд Белингам към този момент е договорил персоналните си условия с Реал Мадрид, който ще упорства за по-ниска сума в порядъка на 100-120 милиона евро.

Себастиан Кел сподели, че Борусия Дортмунд няма краен период по въпроса, макар че въпросът усложнява планирането на състава за идващия сезон. Той добави, че възможна разлъка с Белингам би наранила много тима, тъй като футболист от неговата класа и с сходни лидерски качества не може да бъде сменен съответно даже за доста пари.

Автор: Кремена Младенова/БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР