Спортните клубове, организации и федерации от Враца ще имат възможност

...
Спортните клубове, организации и федерации от Враца ще имат възможност
Коментари Харесай

Врачанските спортни клубове ще тренират безвъзмездно в общинските обекти през следващите 5 г.

Спортните клубове, организации и федерации от Враца ще имат опция да упражняват безплатно и по часови график в общинските спортни обекти, взеха решение единомислещо локалните сенатори на постоянно съвещание.
Предложението за даване за краткотрайно безплатно прилагане по часови график на спортни обекти-общинска благосъстоятелност е за период от 5 години, за реализиране на подготвителна и спортна активност на подалите заявки спортни организации, вписани в регистъра за лицензираните спортни федерации и спортните клубове по член 9, алинея 1, т. 1 от ЗФВС, според препоръчан часови график за прилагане на спортните обекти и уреди от утвърдените заявители.
Съгласно член 6, алинея 1 и алинея 2 от Наредбата, спортните обекти – общинска благосъстоятелност, могат да се дават безплатно за период до 5 години, след решение на общинския съвет, признато с болшинство 2/3 от общия брой на съветниците, за реализиране на подготвителна и спортна активност на спортните организации, вписани в регистъра за лицензираните спортни федерации и спортните клубове по член 9, алинея 1, т. 1 от ЗФВС, воден от министъра на младежта и спорта, както и на спортните учебни заведения, като разноските по поддръжката и употребата на спортните обекти се поемат от съответните ползватели.
Предстои да бъдат подписани контракти с ползвателите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР