Спортни пособия е дарил на две училища областният управител на

...
Спортни пособия е дарил на две училища областният управител на
Коментари Харесай

Областният управител на Търговище дари спортни пособия на две училища

Спортни принадлежности е дарил на две учебни заведения регионалният шеф на Търговище Митко Стайков. Възпитаниците на Второ СУ " проф. Н. Маринов " и Трето ОУ " П.Р. Славейков " са получили топки за футбол и волейбол, а мотивът е Европейският ден на спорта, оповестиха от регионалната администрация.

" Ние показахме, че деца в региона спортуват и са дейни. Спортът носи здраве, дисциплинираност и учи на положително ", споделя Стайков и изяснява жеста си. От регионалната администрация припомниха, че предходната година област Търговище е била една от най-активните при отбелязването на Деня - взели участие са 3 268 деца от 13 учебни заведения. През тази са се присъединили 16 образователни заведения от цялата област.

Възпитаниците на Второ приблизително учебни заведения са получили от Стайков и гривни и значки с надпис " Уча в придвижване ". А във Трето ОУ той наградил учениците, първенци в разнообразни спортни шампионати.

У нас Европейският ден на спорта се отбелязва за четвърта година. Целта му е да насърчи физическата интензивност измежду учениците в цяла Европа, както и да притегли повече деца и младежи, учебни заведения и организации.

В края на европейската самодейност от всяка област в страната ще бъдат излъчени и наградени най-активните тимове, напомнят от регионалната администрация.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР